Nieuws Antwerpen Beste kwartaal ooit voor haven van Antwerpen

Beste kwartaal ooit voor haven van Antwerpen

Fotoreportage: 493162 Het Kanaaldok vaarweg voor zeeschepen en binnenvaartschepen in het antwerps havengebied Repo antwerpse haven Rechteroever., Straat: xxx Gemeente: Antwerpen

Beste kwartaal ooit voor haven van Antwerpen

 

De haven van Antwerpen kende een zeer goed eerste kwartaal. Er werd ruim 7% meer goederen behandeld dan in dezelfde periode van vorig jaar, in totaal 58.328.678 ton. De grootste groei zit nu ook weer in de containertrafiek die een groei van 9,5% noteerde ten opzichte van de eerste drie maanden van 2017.

Groei vooral in Europa 

Vooral de groei in de trafiek in Europa springt in het oog. De overslag met Noord-Amerika groeide met 14,7%, al moet men hier wel in rekening brengen dat het eerste kwartaal van 2017 vrij zwak was. Op Azië was er een groei met 7%.

“De huidige groeicijfers van 9,5% in het containersegment bevestigen de nood aan extra containercapaciteit” zegt Jacques Vandermeiren, de CEO van het havenbedrijf. “Een capaciteitsuitbreiding voor containers dringt zich nog sneller op dan voorzien.”, aldus Vandermeiren. De havenbaas grijpt de goede cijfers aan om de nood aan de bouw van het Saeftinghedok nog eens extra onder de aandacht te brengen.

Het roro-verkeer steeg met 6,0% tot 1.300.086 ton. Het aantal behandelde auto’s groeide aan met 2,3 % tot 323.901 eenheden.

Het conventioneel stukgoed daarentegen ging met 3,1% achteruit tegenover dezelfde periode vorig jaar (- 3,1%), Non-ferrometalen, hout, papier en cellulose en fruit zijn daarbij de grootste dalers. Zowel de volatiliteit van de trafieken als de verdere containerisering in dit segment spelen hier een rol.

Bij de vloeibare goederen stegen chemicaliën het sterkst (+6,8%). Het grootste segment, aardoliederivaten deden het ook goed met een groei van 4,6%.

 

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.