Nieuws Antwerpen Bexco eerste bedrijf op Blue Gate Antwerp

Bexco eerste bedrijf op Blue Gate Antwerp

Bexco eerste bedrijf op Blue Gate Antwerp

bexcoDe ruwbouw van Bexco’s productieruimte op het nieuwe industrieterrein Blue Gate Antwerp is klaar. Bexco is een producent van industriële touwen. Het bedrijf uit Hamme is het eerste bedrijf op het nieuwe industrieterrein vlakbij de Schelde.

Bexco
maakt industriële touwen uit kunststoffen als polyester, polyamide, polypropyleen en polyethyleen. Ze zijn bestemd voor toepassingen in de offshore industrie zoals olieplatformen. Het is een heuse nichemarkt waarin nog slechts een vijftal bedrijven actief zijn.

In de offshore is er ondertussen een evolutie naar alsmaar langere touwen omdat men op diepere plekken olie gaat boren. Het gaat dan vaak om touwen van meer dan 1000 meter lang. Die langere touwen kan Bexco evenwel niet meer vervoerd krijgen vanuit Hamme. Vandaar de idee om een andere locatie te zoeken nabij diepwater. “We vonden in Blue Gate Antwerp de ideale locatie,” zegt Francis Mottrie, CEO van Bexco. “Blue Gate Antwerp ligt direct aan het water zodat wij verlost zijn van de gewichts- en hoogtebeperkingen voor transport op de weg.”

Bexco heeft op Blue Gate Antwerp een gebouw opgezet volgens ecologische principes wat betreft energieverbruik bv. Blue Gate Antwerp wil in dit opzicht een voortrekker zijn.

Hoeveel van de 100 personeelsleden in Hamme mee verhuizen naar de tweede vestiging van Bexco in Antwerpen is nog niet duidelijk. Het zou om een 20-tal gaan.

Bexco tekende verleden jaar voor een omzet van 20 miljoen euro. De hoofdaandeelhouder van het bedrjif is Nicolas Saverys, de man achter de Antwerpse gastankerrederij Exmar.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Meest gelezen in deze regio

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.