Nieuws Antwerpen Bexco investeert op Blue Gate Antwerp

Bexco investeert op Blue Gate Antwerp

Bexco investeert op Blue Gate Antwerp

bexcoBexco, een geavanceerde producent van scheepstouwen vestigt zich op met Blue Gate Antwerp. Het bedrijf uit Hamme gaat er een terrein van 1,1 hectare in gebruik nemen. Er zal een fabriek gebouwd worden voor de productie van touwen voor de offshore industrie.

Bexco
wordt als onderneming aangestuurd door het scheepvaartbedrijf Exmar van Nicolas Saverys. Het bedrijf haalt vandaag een omzet van ruim 20 miljoen euro en telt een 100-tal werknemers.

Ondertussen is al een bouwvergunning aangevraagd. In het najaar zal begonnen worden met de bouw. De nieuwe vestiging moet klaar zijn in juni 2015. Er zullen een 25-tal werknemers actief zijn.

Bexco zal zijn nieuwe vestiging volledig bouwen vanuit de eco-effectieve ambitie van Blue Gate Antwerp. Zo zal het gebouw opgetrokken worden volgens de internationale duurzaamheidsstandaard van BREEAM, niveau Very Good.
Bexco komt ook tegemoet aan andere criteria waaraan bedrijven op Blue Gate Antwerp moeten voldoen: het is een innovatief en internationaal gericht bedrijf dat een mooi voorbeeld is van de zogenaamde ‘fabriek van de toekomst’. Bexco maakt ook maximaal gebruik van het watergebonden karakter van Blue Gate Antwerp, een andere belangrijke pijler van het project.

Bexco produceert in Hamme touwen voor de shipping en offshore industrie. In de offshore is er een evolutie naar alsmaar langere touwen omdat men op diepere plekken olie gaat boren. De touwen van Bexco dienen om de boorplatformen op hun plaats te houden. Die langere touwen kan Bexco niet meer getransporteerd krijgen vanuit Hamme. Daarom ging het bedrijf op zoek naar een locatie aan het water. Dit laat Bexco toe om in grotere projecten mee te dingen. Wereldwijd zijn er slechts een vijftal ondernemingen die dit kunnen.

“We vonden in Blue Gate Antwerp de ideale locatie,” zegt Francis Mottrie, CEO van Bexco. “Blue Gate Antwerp ligt direct aan het water zodat wij verlost zijn van de gewichts- en hoogtebeperkingen voor transport op de weg. Waterwegen & Zeekanaal bouwt een nieuwe kaaimuur geschikt voor de behandeling van zware ladingen.”

Voor Blue Gate Antwerp, het nieuwe eco-effectieve en watergebonden bedrijventerrein in ontwikkeling in het zuiden van Antwerpen, is dit de eerste nieuwe vestiger. “Met de nieuwe fabriek van Bexco tonen we dat Blue Gate Antwerp nu echt gelanceerd is in de markt,” zegt Philip Heylen, voorzitter van Blue Gate Antwerp.

“Blue Gate Antwerp mikt op innovatieve en internationaal gerichte bedrijven. We hebben de lat hoog gelegd en bewijzen met Bexco dat we over die lat kunnen springen. Er lopen momenteel nog gesprekken met bedrijven die interesse hebben in Blue Gate Antwerp. Er zijn tal van opportuniteiten.”

Blue Gate Antwerp krijgt hiermee een eerste focus: maritime tech. Blue Gate Antwerp wil een cluster uitbouwen rond Bexco. De rest van het terrein van Blue Gate Antwerp is nog in ontwikkeling. Er wordt momenteel onderhandeld over een PPS die zomer 2015 wordt afgerond. Daarna wordt de site (gefaseerd) gesaneerd. Terreinen zullen in 2017 beschikbaar zijn. Blue Gate Antwerp zal dan ook andere clusters uitbouwen, zoals één rond duurzame chemie met de incubator BlueChem.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Meest gelezen in deze regio

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.