Nieuws Antwerpen Bij Mawipex merkten ze nog nooit iets van de crisis

Bij Mawipex merkten ze nog nooit iets van de crisis

Bij Mawipex merkten ze nog nooit iets van de crisis

mawipexMet gemiddelde groeicijfers van 15% over de laatste tien jaar hebben ze bij Mawipex nog nooit over crisis gehoord. De leverancier van de rubberen dakbedekking EPDM ziet zijn markt elk jaar verder uitbreiden. “Vandaag wordt 80% van de nieuwe woningen met een plat dak gebouwd”, zegt zaakvoerder Danny Molenberghs. “Die daken zijn veel economischer en ecologischer en worden steeds meer afgewerkt met speciale dakbedekkingsproducten.”

Mawipex uit Schoten zit onder de hoed van de Limburgse holding Tectum. Tectum is een groep die zich specifiek oriënteert naar dakbedekkingen. Mawipex werd overgenomen in 2011 maar kreeg al die tijd de kans om verder zijn eigen koers te blijven varen. De verkoop van EPDM liep immers al die jaren als een trein, waarom dan veranderen?

EPDM heeft als rubber dakbedekkingsproduct het voordeel dat het in een oppervlakte van liefst 465 vierkante meter kan aangelegd worden zonder naden. Het heeft bovendien een elasticiteit van 400%. Het is tevens resistent aan UV, is soepel, droogt niet uit of scheurt niet. Op de dakbedekkingen van Maxipex kan overigens verder gebouwd worden met rubberen terrastegels bv. EPDM is ook bruikbaar voor de aanleg van vijvers.

Met een omzet van 6 miljoen euro ging het al die jaren hoe dan ook sterk voor Mawipex. “Wij doen met ons tienen de hele Belgische markt. Het gaat dan enkel om handelszaken zoals winkels in bouwmaterialen en technische producten. Wij verkopen niet aan de gewone consument.”

Ook voor de komende jaren ziet het er goed uit voor de firma uit Schoten. “De architectuur van de laatste jaren is effectief helemaal afgesteld op vierkante platte constructies. Daar zitten wij met onze EPDM perfect in. Ook het feit dat de overheid nog isolatiewerken aanmoedigt speelt in ons voordeel”, zegt Danny Molenberghs.

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Gemeente

Meest gelezen in deze regio

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.