Nieuws Antwerpen Bijkomend uitstel voor betaling btw en bedrijfsvoorheffing voor april

Bijkomend uitstel voor betaling btw en bedrijfsvoorheffing voor april

Bijkomend uitstel voor betaling btw en bedrijfsvoorheffing voor april

ANTWERPEN – Er komt bijkomend uitstel voor de betaling van bedrijfsvoorheffing en btw voor de maand april. Dat deelt het kabinet van federaal minister Alexander De Croo mee. Eerder was er al uitstel voor maart, wat zorgde voor een liquiditeitsbuffer van 4,5 miljard euro voor zelfstandigen en bedrijven.

“Heel wat Belgische bedrijven zijn hard getroffen door de strijd tegen het coronavirus. In maart hadden we al beslist om extra betalingsuitstel te verlenen voor bedrijfsvoorheffing en btw. Gezien de strenge maatregelen doorlopen in april, heb ik beslist om ook extra uitstel te verlenen voor de maand april”, zegt federaal minister van Financiën Alexander De Croo.

Concreet worden de betalingstermijnen voor btw en bedrijfsvoorheffing met twee maanden verlengd. Uitstel van betaling betekent dat later betaald kan worden zonder dat de fiscus nalatigheidsintresten en boetes int. Als het bijkomende uitstel niet volstaat, kunnen ondernemingen met de FOD Financiën extra betalingsmodaliteiten afspreken, zoals een afbetalingsplan, en kunnen ze vragen om geen nalatigheidsintresten toe te passen. De uiterste betalingstermijn voor de bedrijfsvoorheffing is 15 juli. Voor btw is dat 20 juli.

Lees via deze link meer Corona-nieuws over en voor ondernemers uit de Antwerpse regio.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Sector
Dossier
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.