Nieuws Antwerpen Bijkomende magazijnen voor Van Moer Group

Bijkomende magazijnen voor Van Moer Group

Bijkomende magazijnen voor Van Moer Group

van moerHet transportbedrijf Van Moer kan binnen afzienbare tijd over 40.000 vierkante meter extra opslagruimte beschikken in Zwijndrecht. Ze worden gehuurd van de vastgoedbeheerder WDP. 20.000 vierkante meter worden via WDP betrokken van het nabijgelegen failliete Prodac, WDP bouwt er zelf nog 20.000 vierkante meter bij.

De Van Moer Group gaat door op zijn snelle expansie. Het kleine transportbedrijf uit Melsele groeit uit tot een volwassen speler in de haven van Antwerpen. Jo Van Moer begon in 1990 met één truck en één chauffeur. Vandaag stelt de groep meer dan 500 man te werk. Het management heeft altijd een sterk punt gemaakt van de snelle flexibiliteit van het bedrijf. De openingsuren bv. De Van Moer Group was van begin af veel makkelijker bereikbaar dan andere transportondernemingen.

De Van Moer Group is ondertussen omgebouwd van transportbedrijf tot een veelzijdige logistieke dienstverlener. “We bieden onze klanten een ruime integratie aan van logistieke faciliteiten,” zegt co-CEO Eric Noterman die enkele maanden geleden overstapte van DP World. Noterman leidt vandaag samen met Jo Van Moer de groep. “Dit betekent dat wij hen niet enkel de zorg om het vervoer van zijn producten uit handen nemen maar ook tijdelijke opslag van de goederen kunnen aanbieden, de verwerking van containers via onze inland container terminal (Van Moer Stevedoring), de reiniging van tanks en de noodzakelijke douaneclearing. Bij de Van Moer Group kunnen met andere woorden totaaloplossingen aangeboden worden voor je transportproblemen.”

In het licht van de verdere expansie probeert het management ondertussen meer evenwicht in te brengen tussen de exportactiviteiten en het binnenlands verkeer. “Wij werkten tot nog toe in grote mate, zelfs voor 75% voor het buitenland. We willen meer voor de binnenlandse markt werken. Op die manier kunnen we ook meer rentabiliteit in onze business realiseren en bv. vermijden dat trucks te vaak leeg terug naar Zwijndrecht komen.” In die strategie past ongetwijfeld ook de recente overname van het transportbedrijf Wambacq-Peeters, een onderneming die vooral voor Delhaize rijdt.

Dat de Van Moer Group onlangs een eigen vestiging opende in Brazilië kan erop duiden dat de onderneming echt wel grootschalig denkt. In Curitiba zijn een aantal werknemers van Van Moer onderhand druk bezig de nieuwe lijnen uit te tekenen en nieuwe opdrachten voor de groep vast te leggen. Het mag overigens opmerkelijk heten dat de nieuwe magazijnen die in opbouw zijn nu al “Brasil” heten. Men is in Zwijndrecht kennelijk echt van plan om plankgas te geven.

De Van Moer Group tekende verleden jaar voor een omzet van 65 miljoen euro. De onderneming heeft vestigingen in Zwijndrecht, Kallo, Zellik en Vilvoorde. Ook in Parijs is onlangs een eigen vertegenwoordiging geopend.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Meest gelezen in deze regio

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.

Antwerpen
Antwerpen

Van Mossel breidt verder uit

Van Mossel Automotive Groep neemt Citroën-garage Van Thielen in Herselt over. De activiteiten van deze concessie zullen vanaf 20 september… Lees meer