Nieuws Antwerpen Bijna 50.000 bezoekers in Havencentrum Lillo

Bijna 50.000 bezoekers in Havencentrum Lillo

Bijna 50.000 bezoekers in Havencentrum Lillo

lilloHet Provinciaal Havencentrum Lillo sluit 2013 voor het derde jaar op rij af met een recordaantal bezoekers. Maar liefst 48.395 leerlingen, leerkrachten, professionelen en andere geïnteresseerden vonden hun weg naar de haven. Een kers op de taart voor het Havencentrum dat in 2013 zijn zilveren jubileumjaar uitgebreid vierde.

Het Provinciaal Havencentrum Lillo bestaat meer dan 25 jaar. Tijdens deze periode bracht het ruim 800.000 bezoekers in contact met de haven. Daarmee is het een belangrijke vertegenwoordiger van de haven, industrie en logistiek. Voorzitter en gedeputeerde voor Economie Ludwig Caluwé is dan ook erg trots dat dit aantal jaar na jaar aangroeit: “2013 was opnieuw een succesjaar met nogmaals een stijging van de bezoekersaantallen. We hebben de ambitie om eind 2014 de kaap van 50.000 individuele bezoekers te halen zodat we een sterke partner blijven ter promotie van onze haven. Daarvoor moeten we blijven werken, ons aanbod blijvend up-to-date houden, vernieuwen en uitbreiden.”

Sinds het Havencentrum in 2010 meer dan 45.000 bezoekers over de vloer kreeg, groeide het aantal jaar na jaar verder aan dankzij verschillende excursies in het havengebied. De binnen- en buitententoonstelling vult dit aanbod perfect aan. Vooral de excursies ‘Haven in Landschappen’, in het kader van de lessen aardrijkskunde, en ‘Haven in Bedrijvigheid’ met verschillende bedrijfsbezoeken waren de grote publiekstrekkers. Samen lokten ze 31.000 bezoekers naar de haven. Maar ook Jonge Haven, het interactieve kennisproject dat Antwerpse scholieren warm maakt voor een job in de industrie, logistiek of maritieme sector, deed het bijzonder goed. De bezoeken verdubbelden zelfs dankzij de succesvolle vernieuwing van het programma ‘Haven vol Techniek’, waarmee jongeren kennismaken met onze haven.

Het Havencentrum zette zijn 25-jarig bestaan in de verf op heel wat evenementen. De deelname op de Vlaamse Havendag en Open Bedrijvendag was een groot succes. Ook de aanwezigheid op events als ‘Europa in je Buurt’ in Park Spoor Noord en de allerlaatste Sfeernacht in het voormalige provinciehuis ging niet onopgemerkt voorbij. Er namen bijna 8.000 havenliefhebbers aan deel.
25 jaar Havencentrum

Vooruitblik op 2014
In 2014 verwacht het Havencentrum verschillende nieuwe interactieve modules in de binnen- en buitententoonstelling. Nieuwe samenwerkingen met verschillende logistieke, industriële en maritieme partners brengen de bezoeker nog dichterbij de haven achter de schermen. Zo komt er een volledig nieuwe excursie rond duurzaamheid in het havengebied aan.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.