Nieuws Antwerpen Bijna helft van bedrijven verwacht direct omzetherstel na heropstart

Bijna helft van bedrijven verwacht direct omzetherstel na heropstart

Bijna helft van bedrijven verwacht direct omzetherstel na heropstart

ANTWERPEN  – 85% van de bedrijven willen een snelle heropstart van onze economie en zeggen ook de nodige maatregelen te hebben genomen om dat op een gezonde en veilige manier te doen. Dat blijkt uit een recente bevraging van Voka. In de regio Antwerpen-Waasland verwachten meer dan vier op de tien bedrijven dat ze na hervatting van hun activiteiten bijna meteen het omzetniveau halen van voor de coronacrisis.

Behalve de 43% die een direct omzetherstel verwachten, is nog eens 30% ervan overtuigd dat ze vrij snel weer op de helft tot 75% van hun capaciteit zullen kunnen draaien. Opmerkelijk is ook dat 8% zelfs beweert een hogere omzet te kunnen draaien dan voor de crisis.

Luc Luwel, gedelegeerd bestuurder van Voka – Kamer van Koophandel Antwerpen-Waasland: “Dat bewijst in elk geval de veerkracht van het economisch weefsel in onze regio. Dat hebben we voor een belangrijk deel te danken aan de grote industriële cluster in het Antwerpse havengebied, die de voorbije weken gelukkig grotendeels is blijven verder draaien. We zien dat daar ook tot 17% minder tijdelijke werkloosheid is ingevoerd. Daarnaast denk ik dat lokale kmo’s erop rekenen dat heel wat uitgestelde bestellingen en investeringen na de crisis zullen worden ingehaald.”

Hoopgevend

Een ander hoopgevend element uit de bevraging is dat driekwart van de Antwerps-Wase bedrijven aangeeft, dat ze voor de komende drie tot zes maanden geen betalingsproblemen hebben. 37% beweert zelfs dat de huidige toestand helemaal geen invloed heeft op zijn liquiditeitspositie.

“Dat is voor een deel ook te danken aan de steunmaatregelen die we bij het uitbreken van de crisis hebben onderhandeld en aan de inspanningen die we van de lokale overheden hebben gevraagd”, onderstreept Luc Luwel. “Die cijfers betekenen dus niet dat we dit nu allemaal mogen loslaten. Want een vijfde van de bedrijven die we hebben bevraagd, geeft toch ook aan dat ze toegang zouden willen tot ruimere kredieten. Daar moeten we aandacht voor blijven hebben.”

Lees via deze link meer Corona-nieuws over en voor ondernemers uit de Antwerpse regio.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.