Nieuws Antwerpen BIMMO haalde Albert Heijn naar Kontich

BIMMO haalde Albert Heijn naar Kontich

BIMMO haalde Albert Heijn naar Kontich

bimmoKontich ziet er zeker naar uit: begin december opent de nieuwe vestiging van Albert Heijn aan de Mechelsesteenweg. Het wordt meteen ook de grootste Albert Heijn die de Nederlandse supermarktketen tot nog toe in België geopend heeft.

Ook bij baanwinkelspecialist BIMMO in Schilde zijn ze er maar wat trots op: ze zijn erin geslaagd om Albert Heijn naar hun vastgoedcomplex in Kontich te krijgen. Het gaat om een complex waar de Salongigant eerder gevestigd was. “Zeker voor een supermarktketen als Albert Heijn een uitstekende locatie”, zegt zaakvoerder Johan De Bie. “Een enorm grote parking, een drukke invalsweg naar Antwerpen en Mechelen, een mooie infrastructuur. Zeker nadat de Nederlanders eerder al een andere locatie langs de Mechelsesteenweg in Kontich hadden moeten opgeven was dit een unieke kans.”

BIMMO is er alvast in geslaagd om de verkoopruimte van de Salongigant in no time om te bouwen tot een voedingssupermarkt. Het bedrijf doet daartoe een beroep op externe en interne bouwheren die gespecialiseerd zijn in de bouw van grote oppervlaktes.

De nieuwe vestiging van Albert Heijn is effectief met liefst 2.422 vierkante meter de grootste winkelruimte die het concern ooit in België in bedrijf genomen heeft. Lier was tot nog toe met 2.200 vierkante meter de nummer een. In Kontich gaat het dan om verkoopoppervlakte, magazijnen, een sociaal gedeelte en een pick up point voor bol.com met alle faciliteiten daarvoor.

BIMMO is als bedrijf een overkoepelende groep met liefst 22 verschillende vennootschappen. Het bedrijf is opgezet door Johan De Bie, destijds nog de stichter van de winkelketen Fun. Hij stond ook aan de basis van de keten Selfmade. De exploitatie van de winkels is enkele tijd terug in handen gegeven van derden, het vastgoed bleef veelal in handen van BIMMO. “Wij runnen sinds enkele tijd overigens ook twee rusthuizen in Turnhout, een activiteit die we overnamen uit een faillissement en die we eerlang zullen doorschuiven naar specialisten. We doen ook in de verhuur van kantoren, appartementen en studentenkamers.”

Het bedrijf uit Schilde stelt vandaag 24 mensen tewerk. In verscheidene clusters wordt globaal in het hele land en in Frankrijk zo’n 100.000 vierkante meter aan winkelruimte verhuurd. Onder de klanten zijn oa. Siësta, Colruyt, Quick, Hubo, Overstock, Overstock Garden, X20 enz.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Meest gelezen in deze regio

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.