Nieuws Antwerpen Bimmo haalt nu ook DeinzeShopping binnen

Bimmo haalt nu ook DeinzeShopping binnen

Bimmo haalt nu ook DeinzeShopping binnen

deinzeHet retailpark DeinzeShopping is verkocht aan vastgoedontwikkelaar Bimmo uit Schilde. De groep rond Johan De Bie heeft nog maar net het Dansaert Retail Park in Dilbeek gekocht. DeinzeShopping omvat vestigingen van oa. JBC, Brantano, Veritas en ZEB. Het project is hooguit twee jaar oud. Door de oprichting van het park werden meer dan 100 jobs gecreëerd.

Bimmo nam het winkelcomplex over van Piens Immo. Dat bouwde DeinzeShopping uit tot een uniek gegeven in die mate dat dergelijk park met grote winkels van grote oppervlakte normaal te vinden is in de periferie. In Deinze werd in het centrum van de stad gebouwd. Het gaat dus om een hybride concept: grote winkels maar toch in het centrum van de stad.

Johan De Bie, eigenaar en gedelegeerd bestuurder van Bimmo: “De aankoop van DeinzeShopping is een diversificatie voor ons. Dit park versterkt de kern van Deinze en maakt het aantrekkelijker. Ondertussen is reeds duidelijk dat heel wat consumenten die vroeger Deinze verlieten om een bredere fashion-keuze en toch gediversifieerd aanbod te vinden, zeer positief reageren op het aanbod van het retailpark en dan nog midden in het centrum van Deinze. De grote gratis parking is een duidelijk antwoord op het autootje-pesten van o.a. Gent dat blijkbaar de gemotoriseerde consument met koopkracht wenst te weren uit hun commercieel centrum. Ook uitgebreide fietsenstallingen met binnenkort elektrische laadpunten werken mee om Deinze te laten evolueren naar een vlotte bereikbare kern, ook per fiets! DeinzeShopping zal zich in de toekomst nog verder ontwikkelen als een belevenis centrum. Het zal daartoe nog enige aanpassingen doorvoeren zodat de consument niet alleen het comfort van een top-aanbod en vlotte parking aangeboden krijgt, maar ook bijzonder aantrekkelijk wordt voor de flanerende shopper.”

Bimmo is al tientallen jaren actief in winkelvastgoedontwikkeling op AAA-toplocaties over het ganse land en is eigenaar van de retail clusters en retail parken in Schilde (SchilMart), Edegem, Kontich, Sint-Martens-Latem, Merelbeke, Grimbergen, Aubagne (F.) en Dilbeek/Groot-Bijgaarden. Alle parken zijn voor 100 % verhuurd. Johan De Bie richtte destijds de doe-het-zelf keten Selfmade, de speelgoedzaak Fun en het Woning en Tuincenter Tuincomfort op.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Onderneming
Personen
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.