Nieuws Antwerpen BinckBank houdt succesvolle beleggersactie

BinckBank houdt succesvolle beleggersactie

BinckBank houdt succesvolle beleggersactie

ANTWERPEN – De Binck Challenge, één van de grootste beleggersacties in ons land, is afgerond. De Antwerpse online beleggingsbank wilde met het experiment duidelijk maken dat niet alleen beursgoeroes of miljonairs rendement halen op de beurs. Opzet geslaagd, want onder meer Antwerpenaar Filip Orens streek na 5 maanden een winst van 968,47 euro op.

BinckBank selecteerde uit honderden kandidaten drie mensen met uiteenlopende financiële kennis. Zij kregen de uitdaging om vijf maanden lang aan de hand van hun eigen strategie 20.000 euro te beleggen. Op het einde van de rit boekten de deelnemers gemiddeld een rendement van 4 procent, wat ver boven het rendement van een spaarboekje ligt. Concreet boekten de drie kandidaten op minder dan een half jaar tijd gemiddeld een meerwaarde van iets meer dan 800 euro.

“We wilden aantonen dat iedereen kan beleggen en dat is gelukt. Alle drie de kandidaten hebben hun doelstellingen bereikt, elk op hun eigen manier”, zegt Stijn Ceelen, country manager bij BinckBank.

Antwerpse deelnemer

Eén van de deelnemers was Filip Orens, operationeel directeur van een Antwerpse bandencentrale. Met zijn dynamischer profiel liet hij de helft van het budget door BinckBanck beleggen. De andere helft belegde hij zelf. Het resulteerde in een rendement van 4,84% en een eindbedrag van 20.968,47 euro.

Filip Orens: “Ik begon als groentje aan de Binck Challenge en nu voel ik me als een vis in het water op de beurs. Je moet de nodige durf hebben, niet panikeren wanneer de markt even in een dip zit, voldoende diversifiëren en elke dag proberen bij te leren. Het hoeft bovendien niet lang te duren om de basisprincipes onder de knie te krijgen.”

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming
Personen

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Personen
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.