Nieuws Antwerpen Binnenvaartbedrijf De Grave Antverpia wordt DGA Shipping

Binnenvaartbedrijf De Grave Antverpia wordt DGA Shipping

Dirk Verstraeten. Foto HGK Shipping GmbH

Binnenvaartbedrijf De Grave Antverpia wordt DGA Shipping

ANTWERPEN – De Grave Antverpia, een belangrijke speler in de Belgische binnenscheepvaart, heet voortaan DGA Shipping. Dat maakte het bedrijf dinsdag bekend op de AntwerpXL-beurs. In december verhuist DGA Shipping naar het Atlantic House in de Antwerpse haven.

De joint venture van HGK Shipping en Rhenus Logistics steekt in een nieuw jasje. DGA Shipping, voorheen De Grave Antverpia, vervoert jaarlijks ruim 10 miljoen ton goederen voor klanten als ArcelorMittal,

“In mijn carrière – inclusief 33 jaar in de petrochemie – heb ik vanop de eerste rij gezien hoe vitaal de Europese wateraders zijn voor een efficiënt en duurzaam vervoer van onder andere droge massagoederen”, zegt CEO Dirk Verstraeten. “Die combinatie van water en duurzaamheid zat al in ons DNA, en dat stralen we nu met onze nieuwe blauw-groene huisstijl sterker uit.”

Nieuwe werkplek

Eind dit jaar verhuist het bedrijf van de Schomhoeveweg naar het Atlantic House. Daar zal het team van DGA Shipping de achtste verdieping betrekken, vanwaar het – in tegenstelling tot de huidige locatie – in oogcontact zal staan met de eigen business.

“Onze mensen gaan tijdens hun job voortdurend onze eigen duwbakken en schepen van onze particulieren zien varen in plaats van vrachtwagens te zien rijden”, aldus Verstraeten. “We hopen uiteraard dat dit een motivatieboost voor ons team zal zijn. Het wordt ook een leuke en moderne werkplek, waarin we op termijn efficiënter gaan kunnen werken.”

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.