Nieuws Antwerpen Biolectric voor 60 procent in Antwerpse handen

Biolectric voor 60 procent in Antwerpse handen

Biolectric voor 60 procent in Antwerpse handen

ANTWERPEN/TEMSE – Ackermans & van Haaren (AvH) is de nieuwe hoofdaandeelhouder binnen Biolectric. De Antwerpse investeringsmaatschappij verwierf 60 procent belang en zal het bedrijf uit Temse versneld doen groeien.

Biolectric is marktleider in de productie en verkoop van compacte biogasinstallaties. Daarmee wordt methaangas uit mest omgezet in warmte en elektriciteit. Vandaag werden al meer dan 200 units geïnstalleerd bij verschillende vee- en varkenshouderijen en waterzuiveringsstations in 10 landen.

Voor 2019 koestert Biolectric ambitieuze plannen. Het bedrijf doelt op een omzet van 10 miljoen door haar installaties versneld uit te rollen in de EU. Dat betekent dat de jaarlijkse productie flink omhoog moet. Die schommelt nu rond 50 units per jaar, maar dankzij de steun van AvH zal die worden opgedreven naar 250 units per jaar.

Philippe Jans, ceo Biolectric: “Met AvH aan onze zijde hebben we geopteerd voor een lange termijn partner die gelooft in duurzame waardecreatie. Deze transactie laat ons toe de volgende fase van ons groeiverhaal met veel vertrouwen aan te vatten.”

Impact op klimaatopwarming

AvH neemt de aandelen over van investeringsfonds Taste Invest. Jan Suykens, ceo AvH: “Biolectric’s activiteit draagt bij tot een klimaatefficiënte landbouwproductie. De wereldwijde veestapel is verantwoordelijk voor zowat 10 procent van alle broeikasgassen. Biolectric draagt in belangrijke mate bij aan een oplossing voor de uitstoot van methaangas, dat 25 keer schadelijker dan CO2. Dit zal dus een enorme impact hebben op de beheersing van de klimaatopwarming.”

Zo kan een gemiddelde Belgische boerderij via de biogasinsallaties van Biolectric een methaanuitstoot vermijden die overeenkomt met de jaarlijkse uitstoot van 70 auto’s.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.