Nieuws Antwerpen Biologische ontbijt- en lunchzaak CIRCUS is nu ook natuurwijnbar

Biologische ontbijt- en lunchzaak CIRCUS is nu ook natuurwijnbar

Biologische ontbijt- en lunchzaak CIRCUS is nu ook natuurwijnbar

De Antwerpse biologische ontbijt- en lunchzaak CIRCUS voegt een nieuwe culinaire act toe aan hun affiche. Op donderdag, vrijdag en zaterdag dimmen ze de lichten in hun zaak om in hetzelfde pand als CIRCUS de spotlight te richten op hun eigen wijnbar. Met een focus op natuurwijnen trekken ze ook daarin opnieuw de biologische kaart.

Overdag goochelen CIRCUS-zaakvoerders Inge Dreezen en Lien De Naeyer al sinds eind juni 2020 met biologische ingrediënten en bijpassende smaakmakers. Het eindresultaat is een organische culinaire voorstelling met zowel vegetarische als plantbased ontbijt-, lunch- en nagerechten. Nu dimt het ondernemersduo op donderdag, vrijdag en zaterdag tussen 17u en 23u de lichten in hun zaak, om in hetzelfde pand plaats te maken voor hun eigen CIRCUS wijnbar.

Met een focus op pure en natuurlijke dranken trekken ze hun biologische insteek van overdag door tot in de avonduurtjes. “Zelf vonden we dat er nog een tekort is aan gezellige wijnbarretjes in Antwerpen die zich richten op natuurwijnen en andere dranken op basis van wilde gisting. Voor ons is het daarom niet meer dan logisch dat we in lijn met onze keuken ook pure, natuurlijke dranken zullen serveren”, vertellen Inge en Lien.

Natuurwijn is wijn gemaakt zonder alle chemische hulpmiddelen en trucjes die de afgelopen decennia in de conventionele wijnproductie slopen. Zo is tijdens het natuurlijke teelproces bijvoorbeeld het gebruik van, kunstmeststof, chemische pesticiden, suiker, kleurstoffen, dierlijke producten of conserveermiddelen niet toegestaan. Ook de andere verkrijgbare dranken, zoals ciders, komen uitsluitend van lokale Europese telers.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.