BioOrg (2)

BioOrg beleeft bijzonder drukke tijden

NIEL/ANTWERPEN – BioOrg ziet het aantal aanvragen voor de biologische verneveling van gebouwen en kantoren flink toenemen. De methode beschermt oppervlakten tegen de aanhechting van het coronavirus. Ook het Antwerpse internaat TGO De Spits schakelde het bedrijf uit Niel in.

In 2009 ontwikkelde BioOrg, in samenwerking met onder andere de Universiteit van Antwerpen en KU Leuven, enkele biologische producten met antivirale werking en een toestel dat een nevel van goede bacteriën spuit. Die laatste creëert een zelfzuiverend ecosysteem.

“We vernevelen de goede bacteriën uit het bos. Een beschermlaag van levende micro-organismen in een binnenomgeving ontwikkelt zich zo en voorkomt dat virussen, zoals het coronavirus, zich kunnen aanhechten op oppervlakken en zich verder verspreiden”, aldus Koen De Koster, ceo BioOrg.

Grote vraag

Hotelketens, overheden en scholen uit heel Europa vragen naar de biologische verneveling van BioOrg. In ons land werden het gemeentehuis van Kapelle-op-den-Bos, enkele persredacties en een aantal basisscholen onder handen genomen, net als het internaat TGO De Spits.

“De veiligheid van onze leerlingen, internen en personeel heeft onze absolute prioriteit”, zegt Steven Bastiaensen directeur TGO De Spits. “Naast alle andere voorzorgsmaatregelen zal dit ons helpen om de verspreiding van het virus te stoppen zodat we alle leerlingen en internen terug kunnen onderwijzen en een veilige vervangende thuissituatie kunnen bieden.”

Filip Willocx, managing partner BioOrg: “Het coronavirus overleeft minstens drie uur op materialen zoals deurklinken, tafels en dergelijke. Het is dus belangrijk dat we deze contactoppervlakken op lange termijn gaan reinigen en beschermen.”

Lees via deze link meer Corona-nieuws over en voor ondernemers uit de Antwerpse regio.