Nieuws Antwerpen BioOrg zet klanten in de bloemetjes met Binnenbos Certificaten

BioOrg zet klanten in de bloemetjes met Binnenbos Certificaten

BioOrg zet klanten in de bloemetjes met Binnenbos Certificaten

NIEL – BioOrg heeft voor het eerst de Binnenbos Certificaten overhandigd. Daarmee lauwert het biotech-bedrijf uit Niel klanten die van hun gebouw een gezond bos hebben gemaakt.

Na jaren onderzoek in Europese bossen heeft BioOrg een technologie ontwikkeld in de vorm van een binnenomgeving met goede bacteriën. Die zuiveren op natuurlijke wijze (fijn)stof uit gebouwen, besparen tegelijk massaal water en sluiten bovendien het gebruik van vaak schadelijke detergenten uit. Verschillende bedrijven deden al een beroep op de speler uit Niel en bootsten het microbioom van een gezond bos in hun kantoren na.

“Met de Binnenbos Certificaten zetten we hen nu in de bloemetjes”, zegt Koen De Koster van BioOrg. “Onze klanten hebben aan de hand van onze technologie samen meer dan 2,6 miljoen liter drinkbaar water bespaard, 42.000 liter detergenten niet geloosd en 1 miljoen vierkante meter binnenbossen aangeplant. Dat is goed nieuws voor het milieu, maar ook voor de binnenwerkers van die bedrijven.”

Onder meer Provinciehuis Antwerpen, KBC bank, Medialaan, Colruyt Group, Arenbergschouwburg, De Singel, AB Brussel, Vlaamse Overheid, Vlerick Instituut, Stad Turnhout, ACV Leuven, Finasucre, Bia Group, GO! en Eurocontrol mochten zo’n certificaat in ontvangst nemen uit handen van Ludwig Caluwé, gedeputeerde van de Provincie Antwerpen.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Onderneming
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.