Nieuws Antwerpen Bird en Poppy krijgen concurrentie van Lime

Bird en Poppy krijgen concurrentie van Lime

Bird en Poppy krijgen concurrentie van Lime

Vanaf maart 2021 komen de elektrische deelsteps van Lime naar Antwerpen. Lime wordt de derde aanbieder van deelsteps in Antwerpen, naast Bird en Poppy. Om te beginnen verdeelt Lime 250 steps over de stad. Op termijn moet dit worden uitgebreid naar 1.000 steps.

De steps van Lime zullen werken met een free-floatingsysteem. Ze krijgen geen vaste ophaalplek of terugbrengplek. Om dit systeem te kunnen toepassen moet Antwerpen een vergunning toekennen aan de aanbieder. Zo blijft de openbare orde en veiligheid verzekerd en komt er geen overaanbod aan deelsteps en aanbieders. Voor de deelsteps worden er maximaal drie aanbieders toegelaten. En zo wordt Lime naast Bird en Poppy de derde vergunde aanbieder.

“We hebben een verantwoordelijkheid naar de stad Antwerpen en haar inwoners om onze diensten op hen af te stemmen en de publieke ruimte te respecteren. We zullen ervoor zorgen dat de Lime steps goed geparkeerd worden en deel zullen uitmaken van de stad”, zegt Romain Dekeyser, Operations Manager voor Lime Benelux.

Via een app kunnen gebruikers de steps vinden, ontlenen en betalen. Er zijn geen registratiekosten. De gebruiker betaalt alleen voor het gebruik.

Lime is naast Antwerpen actief in meer dan 60 steden in Europa. In maart levert het bedrijf hun laatste nieuwe model, het Gen 3.0 model. Het Gen 4.0 model proefdraait nu in Parijs, maar zal in augustus ook in Antwerpen worden ingezet. Dan zullen Parijs en Antwerpen de primeur krijgen in Europa wat dit type betreft. De nieuwe modellen hebben een betere kwaliteit, levensduur en batterij.

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming
Personen

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Gemeente

Meest gelezen in deze regio

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.