Nieuws Antwerpen BlackRock verankerd in Umicore

BlackRock verankerd in Umicore

BlackRock verankerd in Umicore

umitjeDe Amerikaanse investeringsgroep BlackRock heeft 5% van het kapitaal in de materialengroep Umicore in handen. BlackRock meldde een en ander in een officiële mededeling aan de financiële instanties.

BlackRock is het grootste investeringsfonds ter wereld. Het vehikel van Laurence Finck heeft voor liefst 4.590 miljard dollar aan financiële activa in portefeuille.

De Amerikaanse beleggingsspecialisten volgen Umicore al verscheidene jaren op en hebben hun participatie in het bedrijf al die tijd verder opgebouwd. Op die manier hebben ze zich opgewerkt tot de derde grootste aandeelhouder van de groep, na de holding GBL van Albert Frère (10%) en na Umicore zelf dat een ruime partipatie van 6% aan eigen aandelen in portefeuille heeft.

Hoe het in functie van de twee aandeelhouders verder moet met Umicore is in dit opzicht niet duidelijk. De onderneming is in de afgelopen jaren omgebouwd van een cyclisch grondstoffenconcern tot een geavanceerde materialengroep. In dit opzicht werden de activiteiten in koper en zink al enkele tijd geleden afgestoten. De ombouw onder leiding van Karel Vinck van de fabriek in Hoboken tot een technologisch geavanceerde recyclage-eenheid was in dit opzicht een heus huzarenstukje.

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming
Personen

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Personen
Gemeente

Meest gelezen in deze regio

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.