Nieuws Antwerpen Bleckmann sluit contract met Stream Software

Bleckmann sluit contract met Stream Software

Bleckmann sluit contract met Stream Software

streamsoftwareHet distributiebedrijf Bleckmann heeft een contract afgesloten met Stream Sofware. Het Antwerpse softwarebedrijf stroomlijnt logistieke activiteiten met geïntegeerde software-oplossingen. Stream Sofware werkt in dit opzicht vooral voor logistieke dienstverleners, expeditiebedrijven en douanedeclaranten.

Bleckmann is vooral actief in de verzending van kleren en lifestyle-attributen. Het bedrijf heeft daartoe een internationaal distributienetwerk uitgebouwd dat tot in het Verre Oosten reikt. Bleckmann is destijds opgezet in de fusie tussen het vroegere TNT Fashion en Belspeed. Het bedrijf runt vier vestigingen in Vlaanderen. Daaronder Kruishouten, Beveren-Meie, Desteldonk en Grobbendonk. De groep verwerkt elk jaar zo’n 300 miljoen stuks aan kledij in de logistieke transportketen en in de opslagmagazijnen.

In de samenwerking met Stream Software komt het er vooral op aan de supply chain verder te onderbouwen. De onderscheiden softwareproducten onder de merknaam Streamline moeten ondermeer de
douane-administratie vlotter laten lopen. De automatisering van de douanesystemen kan in dit opzicht een hele stap vooruit betekenen.

Albert Palsterman zette al in 1992 met Personal Consultants een eigen bedrijfje op. Het ging evenwel allemaal in die mate snel dat hij de formule in 1997 verruimde en met Stream Software uitpakte. “Hij mikte daarbij op de ERP-omgeving, inclusief de financiële rapportering en de accounting software voor expeditiebedrijven en douane-agenturen”, zegt zijn broer en mede gedelegeerd bestuurder Walter Palsterman.

Het komt er in de haven vooral op aan de logistieke stroom zo optimaal mogelijk te laten verlopen. De goederen moeten vlot kunnen verwerkt worden. De douane was daarbij in het verleden vaak een pijnlijke bottleneck. Tot ook de overheid het belang van een vlotte dedouanering inzag en mee de kaart van de informatisering trok.

Stream Software is onderhand sterk gespecialiseerd in de geautomatiseerde administratie van economische regelingen, in actieve en passieve veredeling, in behandelingen onder douanetoezicht en in alle types van douane-entrepot. Het klantenbestand is heel ruim. Stream Software werkte voor oa. Agfa-Gevaert, Samsonite, Estée Lauder, SKF, Aero Rechspace, Portmade, Balie21, ECB, Embassy Freight Services, DHL, UPS, Gerlach, Gaston Shul e.a.”

Stream Software realiseerde verleden jaar een omzet van pakweg 2,7 miljoen euro. Dat was een flink pak minder dan in 2013. “2014 was effectief een moeilijk jaar”, zegt medebestuurder Wouter Palsterman. “Wij mogen er evenwel vanuit gaan dat het lopende jaar beter wordt. De orders en de aanvragen tot offertes komen vlot binnen. We mogen zeker hopen..”

Het bedrijf stelt zo’n 25 mensen tewerk.

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Gemeente

Meest gelezen in deze regio

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.