Nieuws Antwerpen Blue Corner heeft al 300 elektrische laadpalen in netwerk

Blue Corner heeft al 300 elektrische laadpalen in netwerk

Blue Corner heeft al 300 elektrische laadpalen in netwerk

elektroautoMet onderhand al meer dan 300 laadpalen over het hele land heeft Blue Corner vandaag een mooi aandeel in de elektromobiliteit bijeengewerkt. Mede-stichter Luc Lebon van het Antwerpse bedrijf is ervan overtuigd dat 2015 zowat een kantelpunt zal worden. “We onderkennen heel wat positieve signalen die erop duiden dat veel gebruikers willen omschakelen naar elektrische auto’s.”

Ze werden aanvankelijk nogal meesmuilend bekeken maar de believers in de elektrische auto bezetten langzaam maar zeker een eigen deeltje van de markt. Blue Corner heeft daar ongetwijfeld een sterke bijdrage toe geleverd. Het bedrijf heeft eigen laadpalen ontworpen en geproduceerd, een eigen netwerk geïnstalleerd op publiek domein zowel als op privé-eigendommen en ook eigen toegangssystemen uitgebouwd. Het gaat om het totaalpakket dat finaal de toegang tot de markt mogelijk maakt. Vandaag kun je effectief al op zo’n 300 verschillende punten in Vlaanderen “tanken.” In het Antwerpse zijn er een 80-tal laadpunten geïnstalleerd, in Gent 55. Overigens zijn onlangs ook lijnen uitgetekend naar Nederland (E-load) en Duitsland (Ladenetz) waardoor voortaan ook roaming mogelijk is. Er worden ook contacten gelegd met Frankrijk.

Luc Lebon, Peter Buyckx en Bart Vereecke geloven 100% in hun project en schakelen dit jaar naar een hogere versnelling. Ondertussen is ook Olivier Ysewijn (ex-Mobistar) toegetreden tot het management. Blue Corner stelt vandaag 10 mensen tewerk en tekende verleden jaar voor een omzet van 2 miljoen euro. Het bedrijf wordt nog steeds aangestuurd door de oorspronkelijke initiatiefnemers van toen maar liet ondertussen ook enkele privé-investeerders “die we kennen” tot het kapitaal toe.

“We krijgen niets dan positieve signalen uit de markt”, zegt Luc Lebon nog. ” Niet alleen investeren de grote automerken effectief steeds meer in de markt van de elektromobiliteit. De batterijtechnologie verbetert waardoor de range van de auto’s groter wordt. Bovendien daalt de kostprijs van een elektrische wagen tegen het jaar 2020 ongetwijfeld met 50%.”

Bij veel betrokken partijen groeit het bewustzijn dat elektromobiliteit op termijn een enorm potentieel heeft, “niet in het minst bij steden en gemeentes.” “Maar ook bij de Vlaamse en de federale overheid onderkennen wij een positief engagement. Er komen in de toekomst ongetwijfeld nieuwe maatregelen die de inschakeling van elektrische auto’s zullen bevorderen. We hebben overigens de kans gekregen om daartoe onze eigen input te geven. Wij zijn dus erg hoopvol.”

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming
Personen

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Personen
Gemeente

Meest gelezen in deze regio

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.