Nieuws Antwerpen Blue Sky wil ook goederen vervoeren

Blue Sky wil ook goederen vervoeren

Blue Sky wil ook goederen vervoeren

skyAntwerpen beschikt voortaan met Blue Sky over een tweede fietstaxibedrijf. In tegenstelling tot het vorig jaar opgestarte Taxiclette is dit project geen eenmansinitiatief en werkt het met elektrische motortjes in zijn voertuigen. Die zijn echter wel milieuvriendelijk en worden ecologisch opgeladen, klinkt het.

De drie huidige fietstaxi’s van Blue Sky hebben een bereik van 90 kilometer. Zowel inwoners van Antwerpen als toeristen zullen er een beroep op kunnen doen. “Het is een bewustwordingsproces voor iedereen: met het oog op de toekomst moeten we in elke grootstad op zoek naar meer sustainable vervoersoplossingen”, zegt initiatiefnemer Frank Huys. “Antwerpen is voor Blue Sky het begin. Met dit concept willen wij een bijdrage leveren aan de uitbouw van een ecologisch verantwoorde stadsontwikkeling.”

Blue Sky wil niet alleen personen maar ook goederen in de stad vervoeren. Vanaf het najaar wil het bedrijf samenwerken met lokale partners om verse goederen en aanverwante producten te vervoeren. Op termijn wil Blue Sky op die manier een alternatief vormen voor de “vervuilende leveringsdiensten” van online winkels. “Fietscargo’s”, een ander type voertuig dan de fietstaxi, zouden immers niet alleen milieuvriendelijker zijn, maar tegen een stedelijk decor ook sneller en flexibeler, aangezien ze zowel voor, tijdens als na de spitsuren even vlot inzetbaar zijn.

Een ritje met de Blue Sky fietstaxi kost, naast een instapkost van 1 euro, 4 euro voor 10 minuten als je alleen bent en 6 euro voor twee personen. Per extra 10 minuten komt daar 3 euro bij. Er zijn ook formules voor wie de bestuurder wil laten wachten tijdens een boodschap of museumbezoek en voor wie buiten het stadscentrum woont. Je kan de voertuigen telefonisch reserveren of er gewoon eentje tegenhouden op straat.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Onderneming
Personen
Gemeente

Meest gelezen in deze regio

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.