Nieuws Antwerpen BMI Regional schrapt vluchten Manchester-Antwerpen

BMI Regional schrapt vluchten Manchester-Antwerpen

BMI Regional schrapt vluchten Manchester-Antwerpen

De Schotse luchtvaartmaatschappij BMI Regional stopt zijn vluchten tussen Manchester en Antwerpen, Deurne. De route is kennelijk niet rendabel. De laatste vluchten worden gevlogen op 29 november e.k.

BMI Regional heeft het nauwelijks één jaar volgehouden in Deurne. De Schotse maatschappij begon op Antwerpen te vliegen toen CityJet, de regionale luchtvaartmaatschappij van Air France KLM het de vluchten tussen Manchester en Deurne afschafte wegens niet rendabel. Het initatief van BMI Regional werd toen warm toegejuicht. De Schotten zouden met een kleiner toestel, een Embraer 135 vliegen. CityJet vloog met Fokker. BMI Regional werd destijds afgestoten door British Airways. De onderneming kwam in handen van een Schotse investeringsgroep.

Maar het heeft kennelijk niet mogen baten. Ondanks de subsidies van de Europese Commissie en ondanks het feit dat BMI Regional drie jaar geen landings- of vertrekrechten diende te betalen. Ook kwam er een korting per passagier.

De Luchthaven van Antwerpen betreurt uiteraard het vertrek van BMI Regional. Er zal daarom uitgekeken worden naar mogelijke alternatieven. Egis, de toekomstige exploitant van de luchthaven zal in die gesprekken betrokken worden.

Na het vertrek van BMI Regional heeft Deurne voortaan nog maar één buitenlandse lijn: Londen. Die wordt eveneens gevlogen door CityJet en wordt vooral gebruik door de Antwerpse diamantsector.

De luchthaven van Antwerpen verwerkte in 2012 140.000 passagiers.

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.