Nieuws Antwerpen BMW kent Centrauto internationale erkenning toe

BMW kent Centrauto internationale erkenning toe

BMW kent Centrauto internationale erkenning toe

bmwCentrauto Wijnegem is door het Duitse automerk BMW in de top drie van de meest duurzame BMW-concessies in de wereld gezet. Centrauto zette drie jaar geleden een nieuw gebouw neer in Wijnegem en volgde daarbij de strengste normen op het vlak van efficiënt energiegebruik. De onderneming investeerde daartoe liefst 18 miljoen euro.

Centrauto verhuisde enkele tijd terug van Deurne naar Wijnegem. De onderneming maakte van de gelegenheid gebruik om in de bouw van een nieuwe concessie alle mogelijke duurzame technieken te gebruiken. De nieuwe vestiging is in dit opzicht vrijwel 100% CO2-neutraal. Bovendien werden op de concessie liefst 12.000 vierkante meter aan zonnepanelen geïnstalleerd. Die garanderen 550.000 kWh aan stroom of het jaarlijks verbruik van 75 gezinswoningen. Om de opwarming van de volledig door glas omgeven showroom te voorkomen werden dakoversteken tot 6 meter gebouwd. De verwarming draait dan weer grotendeels op een lucht-water warmtepompsysteem. Voor de waterbevoorrading van de carwash en de sanitaire spoeling is gebruik gemaakt van de recuperatie van regenwater.

BMWW bekroonde het engagement van Centrauto daarom met de derde prijs in de competitie om de Excellence in Sales Award. De Excellence in Sales Award is een unieke wedstrijd op internationaal niveau waarmee de BMW Grôup de verkoopsinspanningen van haar concessies wereldwijd wil belonen. De award staat telkens in het teken van een ander thema en er zijn verschillende categoriën zoals klanttevredenheid, manager van het jaar, leiderschap in het luxesegment, focus op naverkoop en engagement voor duurzaamheid. In 2012 werden concessies uit de zes verschillende continenten en 49 markten ingeschreven.

De eerste plaats ging op het vlak van duurzaamheid naar Auto West BMW uit Canada. Centrauto Wijnegem deelde de derde plaats met de concessie Beijing Xingdebao uit China.

Centrauto doet het ondertussen uitstekend. De automarkt is relatief zwak doch Centrauto zit hoe dan ook dicht tegen de sterke cijfers van 2012 aan. Toen werden in Wijnegem 1200 wagens verkocht. Centrauto heeft ook nog een vestiging in Malle waar verleden jaar eveneens 420 auto’s werden verkocht. De groep tekent op die manier voor een globale omzet van 75 miljoen euro. Het bedrijf stelt zo’n 100 mensen tewerk.

Directeur Philippe Van der Brempt schrijft het succes van Centrauto voor een stuk toe aan het feit dat BMW vandaag goed zit op het vlak van CO2-emissies. “In dit opzicht doet de zogenaamde premium markt het opvallend veel beter dan de globale markt. Onze modellen mogen overigens best gezien worden, vind ik.”

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Onderneming
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.