Nieuws Antwerpen BNI is niet zoveelste netwerkorganisatie

BNI is niet zoveelste netwerkorganisatie

BNI is niet zoveelste netwerkorganisatie

netwerkjesZe zijn wereldwijd al met meer dan 175 000 leden. BNI, het Business Network International is evenwel niet het zoveelste netwerk dat het moet hebben van recepties en lezingen. De zakenmensen die elkaar vinden binnen BNI hebben elkaar leren kennen op basis van aanbevelingen en vertrouwen. BNI is opgezet in de Verenigde Staten en is van daaruit sinds 1985 vertakt over de hele wereld. Uiteraard is het dan wél de bedoeling om met elkaar zaken te doen. Op basis van ‘warme’ aanbevelingen. Of net geen zaken te doen op basis van negatieve raadgevingen.

Ook in België zijn al verscheidene BNI-afdelingen opgericht. Zo ook in het Antwerpse. Ze draaien in die mate goed dat de leden écht wel hun zakencijfers verder zien groeien dankzij de inbreng van hun wederzijdse contacten. In Wilrijk is BNI Construct operationeel. BNI Construct groepeert mensen uit de bouwwereld. Op zichzelf een buitenbeentje binnen de BNI-wereld want daarin geldt de stelling dat mensen uit de meest verschillende branches met elkaar contact moeten kunnen vinden. De vermogensbeheerder met de bloemist. De ingenieur van het studiebureau met de graficus. Uit die contacten kunnen onverwachte zaken groeien.

“Met BNI Construct zijn we effectief een andere richting uitgegaan”, zegt Olivier Boehlen van ECS Technics. “We groeperen inderdaad mensen uit de bouwwereld. Ingenieurs uit bouwbedrijven, verwarmingsspecialisten, meubelmakers, stylisten, architecten enz. Wél hebben wij erop toegezien dat er slechts één persoon per beroepscategorie aanwezig is. Er is dus geen concurrentie binnen de eigen chapter. Uit die wederzijdse contacten tijdens onze wekelijkse ontbijtvergaderingen in het bedrijvencentrum Fotografielaan 18 groeien precies die zakelijke impulsen waar het ons binnen BNI om te doen is.”

Wie geïnteresseerd is in de werking van het BNI en van het BNI Construct mag steeds vrijblijvend een vergadering komen bijwonen. Aanmelden kan via www.bni-vlaanderen.be of info@fotografielaan18.be

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Gemeente

Meest gelezen in deze regio

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.