Nieuws Antwerpen Bocimar diept verliezen verder uit

Bocimar diept verliezen verder uit

Bocimar diept verliezen verder uit

bocimarDe zee blijft erg woelig voor de scheepvaartmaatschappij CMB. Tijdens het tweede kwartaal werd weliswaar een beperkte winst gerealiseerd van 0,3 miljoen dollar doch die prestatie was helemaal op rekening te schrijven van de vliegtuigmaatschappij ASL Aviation. Bocimar, de drogebulkmaatschappij van CMB werd opnieuw met een verlies van liefst 5 miljoen dollar opgezadeld.

Het gaat zeker nog altijd niet goed met CMB. De rederij van Marc Saverys kijkt al vele jaren tegen verliescijfers aan en deed de laatste maanden echt niet beter. Een en ander heeft te maken met de lage tarieven die in de scheepvaart gehanteerd worden voor het vervoer van bulk. Het overaanbod aan schepen zorgt ervoor dat de prijzen onder druk staan.

De verliescijfers van Bocimar werden in dit opzicht verder uitgediept. Van 4 miljoen dollar in het eerste kwartaal naar 5 miljoen dollar in het tweede. Aan de Gerlachekaai in Antwerpen blijft men niettemin optimistisch. De opdrachten voor vervoer van ijzererst uit Brazilië blijken hoe dan ook betere perspectieven te geven. In Indonesië wordt de export van ertsen dan weer geblokkeerd.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Meest gelezen in deze regio

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.