Nieuws Antwerpen Bocimar sleurt hele groep CMB mee in het verlies

Bocimar sleurt hele groep CMB mee in het verlies

Bocimar sleurt hele groep CMB mee in het verlies

cmbcmbDe omzet van de Antwerpse scheepvaartgroep CMB is verleden jaar flink gestegen. Het bedrijf zette in 2014 een cijfer van liefst 494 miljoen dollar neer. De slechte gang van zaken in het vervoer van droge bulk heeft de rentabiliteitscijfers evenwel weer in het rood doen duiken.

CMB behoort als bedrijf mee tot de trots van de haven van Antwerpen. De groep rond de familie van Marc Saverys heeft het evenwel moeilijk. De tarieven in de scheepvaart staan onder druk. Vooral in de sector van de droge bulk gaan de zaken slecht. Bocimar, de maatschappij die binnen CMB instaat voor het vervoer van oa. steenkool en mineralen zakte dan ook diep in de verliescijfers en sleurde op die manier de hele groep mee.

“De resultaten bij onze activiteiten in de droge bulk zijn effectief heel teleurstellend”, stelt het management in een commentaar bij de jaarcijfers. “Een en ander heeft te maken met de continue daling van de prijzen voor grondstoffen, de beperkte groei in het transport van steenkool en het aanhoudend Indonesisch verbod op het vervoer van mineralen.”

ASL Aviation, de luchtvaartmaatschappij uit de groep heeft het alles bijeen schitterend gedaan doch haar positieve cijfers in het passagiers- en vrachtvervoer konden de negatieve resultaten van de groep niet ombuigen.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Meest gelezen in deze regio

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.