Nieuws Antwerpen Bocimar sluit aan bij joint venture in bulk markten

Bocimar sluit aan bij joint venture in bulk markten

Bocimar sluit aan bij joint venture in bulk markten

bocimarkeDe Antwerpse rederij Bocimar kreeg een reddingsboei toegegooid. De catastrofaal negatieve prijsontwikkelingen op de markt van de droge bulk heeft de maatschappij ertoe aangezet om mee in de nieuw opgerichte joint venture Capezize Chartering te stappen.

Bocimar
verloor tijdens het vierde kwartaal van het afgesloten boekjaar 2014 opnieuw 20 miljoen dollar. De moedermaatschappij CMB had het toen over “de grote ontgoocheling op de bulk markt.” De prijzen voor het vervoer van droge bulk als ertsen en kolen evolueren al verscheidene maanden heel erg negatief. Dat heeft alles te maken met de prijsdalingen op de markten voor grondstoffen en op de zwakke internationale economische conjunctuur. In dit opzicht is er een opmerkelijke overcapaciteit aan beschikbare schepen waardoor de prijzen zwaar onder druk staan.

Vijf internationale rederijen hebben daarom het initiatief uitgetekend om samen een joint venture op te zetten. Bocimar, de Golden Ocean Group, de Star Bulk Carriers, CTM en Golden Union Shipping brengen daartoe hun capesize schepen bijeen in één maatschappij die als Capesize Chartering de toewijzing van transportopdrachten binnen de vijf maatschappijen bepaalt in functie van de ligging van de schepen en de beschikbare capaciteiten. Op die manier kunnen alle betrokken partners de kostenstructuur van hun activiteiten beter onder controle houden.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Meest gelezen in deze regio

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.