Nieuws Antwerpen Bocimar voelt wind in de zeilen

Bocimar voelt wind in de zeilen

Bocimar voelt wind in de zeilen

bocimarmarcHet gaat eindelijk wat beter in de drogebulkvaart. De scheepvaartgroep CMB, de eigenaar van Bocimar verwacht in de komende twee jaar dan ook betere resultaten. “Dit neemt niet weg dat de markt nog vrij volatiel zal blijven”, waarschuwt woordvoerder Frank Geerts.

De scheepvaart heeft moeilijke jaren achter de rug. De transporttarieven stonden al die tijd zwaar onder druk. Er was een latent zwaar overaanbod aan scheepvaartcapaciteit. Zeker ook in de sector van de droge bulk.

CMB kon dan ook allesbehalve blij zijn met de resultaten van het boekjaar 2013. Op een omzet van 687 miljoen dollar bedroeg de nettowinst hooguit 49 miljoen dollar. Dit was zelfs nog minder dan in het jaar 2012. (Toen waren de cijfers evenwel vertekend door een verkoop van verscheidene financiële participaties).

Bocimar, de drogebulkdochter van CMB verdiende in 2013 “slechts” 3,5 miljoen dollar. Een cijferresultaat dat overigens vooral in het vierde kwartaal gerealiseerd werd. De eerste drie kwartalen waren ronduit zwak.

Toch is er hoop. “Wij gaan ervan uit dat de vraag en aanbod in de komende twee jaar weer beter in evenwicht zullen geraken,” zei woordvoerder Frank Geerts tot de financiële krant De Tijd. “We willen anderzijds toch ook wel waarschuwen voor enige volatiliteit in de markten.”

CMB wordt aangestuurd door Marc Saverys.

De scheepvaartgroep betaalt zijn aandeelhouders een brutodividend van 0,24 euro per aandeel uit.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Meest gelezen in deze regio

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.