Nieuws Antwerpen Boechout is trots op Reynders Etiketten

Boechout is trots op Reynders Etiketten

Boechout is trots op Reynders Etiketten

reyndersReynders Etiketten heeft een uitstekend boekjaar 2013 neergezet. De etikettenproducent uit Boechout zag zijn bedrijfsopbrengsten met 4% stijgen tot 41 miljoen euro. Daar werd een winst van 3,9 miljoen euro op verdiend. De groep Reynders Label Printing bestaat ondertussen overigens uit 6 onafhankelijke bedrijven en wordt gerund op acht verschillende productiesites. Globaal wordt een omzet van liefst 83 miljoen euro gerealiseerd.

Boechout is trots op Reynders Etiketten. Het bedrijf van wijlen vader Emile Reynders heeft in al die jaren een geweldige expansie neergezet. De zonen Paul, Jacques en Marc hebben de groei internationaal onderbouwd met productievestigingen in Frankrijk, Polen, Nederland en India en de groep als Reynders Label Printing een onverwoestbare reputatie meegegeven.

Reynders Etiketten is in alle opzichten nog altijd het hart van de groep. Zelfklevende etiketten zitten in een groeimarkt. Voor de voedingsindustrie, de farma, de dranknijverheid enz. Het management onder de drie zonen Reynders heeft in dit opzicht alle technische ontwikkelingen mee op de voet gevolgd en doelgericht geïnvesteerd in nieuwe machines en gebouwen. Reynders Etiketten trok daartoe verleden jaar zelfs meer dan 4 miljoen euro uit.

“Wij hebben als Reynders Etiketten effectief voor 43 miljoen euro aan bedrijfsopbrengsten bijeengewerkt”, zegt Valentijn Vanroy van het bedrijf. “Wanneer we er de opbrengsten van de vijf andere NV’s bij optellen zoals Reynders Pharmaceutical Labels en Reynders Etiquettes Cosmétiques passeren we makkelijk de kaap van de 83 miljoen euro.”

De cijfers mogen dus best gezien worden. De markt staat vandaag evenwel zwaar onder druk, merkt de raad van bestuur nog aan in het jaarverslag. De technoogische ontwikkelingen gaan bovendien razendsnel. Omdat de aanwerving van voldoende technisch onderlegd personeel ondertussen bijkomende problemen dreigt op te werpen worden hoe dan ook toch enkele kritische kanttekeningen gemaakt bij de resultaten. Zeker naar de toekomst toe.

De zes NV’s staan onder Reynders Label Printing dat op zichzelf geen juridische entiteit vormt maar de groepsstructuur aangeeft voor de onderscheiden centers of excellence.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Meest gelezen in deze regio

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.