Nieuws Antwerpen Boeken dicht voor Groep Baeck

Boeken dicht voor Groep Baeck

Boeken dicht voor Groep Baeck

ANTWERPEN – Een week na het faillissement van Baeck & Jansen en zusterbedrijf Baeck Industries, beide gevestigd in Balen, heeft de Ondernemingsrechtbank in Turnhout nu ook de resterende bedrijven van de Groep Baeck, waarvan het merendeel in Antwerpen gevestigd, failliet verklaard. Dat gebeurde vandaag tijdens een extra zitting.

Het gaat om vastgoedmaatschappij Miranda nv, Industriebouw Baeck nv, actief in de vervaardiging van metalen constructiewerken, baggerbedrijf Antwerp Dredging nv, Baeck Industriële Bekledingen nv (loodgieterij, dak- en isolatiewerken) en Baeck Marine, dat aluminium scheepsluiken leverde. Behalve de vastgoedmaatschappij waren de bedrijven gevestigd aan de Elzasweg 10 in Antwerpen. Opvallend was dat deze ondernemingen tot dusver niet onder de WCO-procedure werkten, wat wel het geval was voor de ondernemingen die hun maatschappelijke zetel in Balen hadden.

De bedrijfsleiding legde ook in dit geval zelf de boeken neer. De rechtbank stelde dezelfde curatoren aan voor de afhandeling van het faillissement: Rudi Van Gompel, Tom Robeyns, Jean de Chaffoy en Luc Plessers.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.