Nieuws Antwerpen BOeM opent zijn deuren

BOeM opent zijn deuren

Jen Weyts en Dorien Van den Bosch (foto: Wim Hendrix)

BOeM opent zijn deuren

Jen Weyts en Dorien Van den Bosch (foto: Wim Hendrix)

Jen Weyts en Dorien Van den Bosch (foto: Wim Hendrix)

BOeM staat staat voor’ Belgisch Ontwerp en Makelij’ en is de gloednieuwe concept store voor interieur- en meubel design van eigen bodem in de Antwerpse Kloosterstraat 154. Het betreft een samenwerking met Belgische ontwerpers en designers die hun creaties tentoon stellen en verkopen. Fysiek in de shop of online via de website.

BOeM biedt unieke stukken of originele ontwerpen met een beperkte oplage die op een duurzame wijze zijn gecreëerd in kleine en grote ateliers.
Initiatiefnemer is Jen Weyts, interieur vormgever en schrijnwerker van opleiding, en projectleider-zaakvoerder van de shop. Samen met Dorien Van den Bosch die een meer financiëel-administratieve achtergrond heeft, zal hij de zaak in goede banen leiden.
Weyts stelde vast dat afgestudeerden interieurvormgeving vaak bij keukenboeren en schrijnwerkerijen belanden. Daar doen ze  vooral tekenwerk waar weinig creativiteit bij te pas komt. Weyts wil de creativo’s onder hen een forum geven.

Ontwerpers van eigen bodem op zoek naar een verkooppunt kunnen aankloppen bij BOeM dat hen een creatief bedrijfsmodel biedt. Voor een klein vast bedrag per kwartaal en een commissie over de verkopen kunnen designers gebruik maken van een fysieke ruimte met ondersteunende diensten zoals administratie, grafische vormgeving, marketing en online verkoop. Zo hoeven zij zich niet bezig te houden met de verkoop van hun producten.
“Die forfaitaire vergoeding dient om onze vaste kosten zoals administratie, huur van het pand, personeel, update website, … te dekken. De commissie is om het verpakkingsmateriaal, marketingkosten, leveringen en andere variabele kosten te bekostigen”, licht Weyts toe.

Op vraag werkt BOeM ook totaal interieur ontwerpen B2B en B2C uit met eigen vaklui. Omdat al de ontwerpen in eigen land en in eigen beheer worden geproduceerd zijn maatwerk en persoonlijke voorkeuren perfect mogelijk.

 

 

 

 

 

 

 

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.