Nieuws Antwerpen Boker Tov brengt Tel Aviv naar Antwerpen

Boker Tov brengt Tel Aviv naar Antwerpen

Boker Tov brengt Tel Aviv naar Antwerpen

ANTWERPEN – Een bijzonder spijtige samenloop van omstandigheden voor Lori Dardikman en Tom Sas. Op 15 oktober openden ze de deuren van Boker Tov, een Israëlische deli, bar en kitchen, dat een stukje Tel Aviv naar ’t stad brengt. Amper vier dagen later moesten ze door de verstrengde coronamaatregelen de deuren opnieuw sluiten.

Het Israëlische Tel Aviv is kleurrijk, modern en kosmopolitisch, een stad vol contrasten, geuren en smaken. Het is een levendige smeltkroes van culturen, religies en heerlijke culinaire tradities. Die sfeer en het Israeli streetfood brengt Boker Tov naar Antwerpen.

“Onze vele vakanties in Tel Aviv en onze gedeelde liefde voor de Midden Oosterse keuken brachten ons op ideeën. Tel Aviv is een levendige smeltkroes van culturen, religies en heerlijke culinaire tradities en alles draait er rond eten. Die sfeer willen we ook naar Antwerpen brengen.”, vertelt Lori Dardikman, waarvan de roots in Tel Aviv liggen.

De keuken van Boker Tov staat voor een overvloed aan verse kruiden en groenten, frisse tonen en smaakmakers. Achter de kookpotten staat Thomas Swenters, voormalig chef van Upper Room Bar van The Jane, De Librije en Godevaart. Hij ontwikkelde samen met Lori de kaart en brengt typische Midden Oosterse gerechten.

“Boker Tov betekent goedemorgen in het Hebreeuws. Maar onze keuken is doorlopend open van 8u tot 20u. We serveren heel de dag dezelfde kaart. Wil je ‘s ochtends onze chicken schnitzel sandwich eten of ‘s avonds een koffie drinken met een baklava cheesecake dan kan dat”, zegt Tom Sas.

Vanaf woensdag 21 oktober lanceren ze boxen die zullen geleverd worden. Je kan ook bij Boker Tov terecht voor take away. Ze willen ondertussen ook werken aan een tweede locatie.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Meest gelezen in deze regio

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.