Nieuws Antwerpen Bolides leent online technologie Wizkey uit aan grote bedrijven

Bolides leent online technologie Wizkey uit aan grote bedrijven

Bart Linzen

Bolides leent online technologie Wizkey uit aan grote bedrijven

Na een succesvolle start van de carsharing company Bolides in Antwerpen en Gent, was recent Leuven aan de beurt. Die opstart met Jeanne en Marcella Schollaert, de bekende 94-jarige tweeling uit Leuven en wellicht ook bekendste van het land, ging niet ongezien voorbij. Zij gaven hun voornaam aan twee deelauto’s van nieuwkomer Bolides. “Het is een mooi initiatief, maar zelf rijden, dat zit er voor ons helaas niet meer in”, zeggen Jeanne en Marcella.

Blijkt nu dat de Wizkey-technologie en de app waarmee Bolides-wagens kunnen gereserveerd en bestuurd worden, de interesse heeft gewekt van enkele grote spelers op de Belgische markt. Met dit systeem is een sleutel overbodig. De wagen wordt gestart met de smartphone.
Naast het beheer van het eigen wagenpark in Antwerpen, Gent en Leuven wordt nu dat van firma’s zoals Dockx Rental en Touring opgevolgd.

Bart Lizen: “Ons systeem vergemakkelijkt het beheer van het wagenpark van deze bedrijven. Dankzij onze technologie zal de administratie heel wat simpeler verlopen. Bovendien is er niemand meer nodig voor het sleutelmanagement. Het is een win-win situatie voor ons en voor de bedrijven waarmee we in zee gaan. Momenteel lopen er nog gesprekken met andere grote bedrijven en leasemaatschappijen om het systeem te installeren, waaronder één van de big four.”

Bolides werd in 2014 opgericht door Bart Lizen en zijn zakelijke partner Thibaud Dedier, met het objectief premium deelwagens voor iedereen toegankelijk te maken.
Beide ondernemers hebben hun expertise rond duurzame conceptontwikkeling afgesteld op hun jarenlange ervaring in de fleet, lease- en autoverhuurmarkt. Bolides biedt zijn gebruikers duurzame individuele mobiliteit aan zonder dat ze het comfort van een luxewagen moeten opgeven. Het grote verschil met bestaande diensten is de pay-per-use formule in plaats van een permanent abonnement. Bolides positioneert zich zo als een autoverhuurder op ultra-kortetermijn.

“Met onze premiumwagens voor particuliere en professionele verplaatsingen en ons online platform willen we het imago van autodelen alvast veranderen. Vele autobezitters gebruiken hun wagen het grootste deel van de dag niet waarvoor hij ontworpen is, nl. om te rijden en niet om stil te staan. Dat betekent dat de bezitter ook opdraait voor het waardeverlies dat daarmee gepaard gaat. Dit gaat zeker op wanneer we te maken hebben met de tweede wagen binnen een gezin”, zegt Bart Lizen.

Bolides heeft zijn gebruikersplatform rond de smartphone gebouwd. Dankzij de zelf ontwikkelde app kan de gebruiker zijn wagen kiezen, reserveren, openen en starten. De app laat ook toe de auto af te sluiten en in reservatie te houden of de rit volledig te beëindigen. Tegelijkertijd ontvangt de gebruiker dan een bericht waarin hem de prijs van zijn ritje meegedeeld wordt. Geen sprake dus van rekeningen die pas vele dagen later opgestuurd worden.

 

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.