Nieuws Antwerpen Bolides registreerde al 700 gebruikers

Bolides registreerde al 700 gebruikers

Bolides registreerde al 700 gebruikers

kleintje
Bolides heeft drie nieuwe gebruikersgemeenschappen in Antwerpen opgestart. Bolides is een dienstenbedrijf dat onlangs een systeem van auto’s delen opgestart heeft. Zowel in de wijken Haringrode en Kievit, als in Antwerpen Zuid hebben zich telkens voldoende nieuwe gebruikers aangemeld via de ‘plant je vlag’-campagne op het online platform van het bedrijf. In gans Vlaanderen registreerden zich intussen meer dan 700 potentiële gebruikers.

Bolides biedt zijn gebruikers duurzame individuele mobiliteit met comfortabele wagens en dat op basis van een pay-per-use formule. Centraal staat het online gebruikersplatform rond de smartphone waarvoor een eigen applicatie voor iOS en Android werd ontwikkeld en waarmee de auto’s kunnen gereserveerd, gestart en betaald worden.

Geïnteresseerde gebruikers wordt gevraagd om op de website van Bolides een virtuele vlag in hun straat te planten. Bij een densiteit van 40 vlaggen per km², wordt de autodeelservice in de betreffende wijk effectief opgestart. Nieuwe premium deelwagens zijn onlangs ter beschikking gesteld in de wijk Haringrode, in Borgerhout Intramuros Zuid en finaal ook in Antwerpen Zuid. Eerder werd Bolides met succes in Zurenborg opgestart.

Sinds de officiële lancering in januari van dit jaar zag Bolides het potentiële gebruikers meer dan verdubbelen. “Over gans Vlaanderen tellen we meer dan 700 vlaggen van potentiële gebruikers. Door een lokale activatiecampagne zien we daarbij een concentratie van vlaggen in het Antwerpse, wat maakt dat we hier nu drie nieuwe gebruikersgemeenschappen opstarten zoals we ook hebben beloofd in januari”, vertelt Bart Lizen, de bedenker van Bolides.

Bolides richt zich op mensen die bewust kiezen om niet te investeren in wagenbezit maar toch waarde hechten aan individuele en kwalitatieve mobiliteit. Tegen 2018 wil de nieuwe autodeelservice 1000 wagens in beheer hebben. De totale markt voor het autodelen in België wordt geschat op potentieel 110.000 gebruikers ofwel 4400 deelauto’s.

Bolides is als premium autodeelservice ontwikkeld door de Antwerpse ondernemer Bart Lizen en zijn zakelijke partner Thibaud Dedier. Zij brengen hun expertise rond duurzame conceptontwikkeling samen met een jarenlange ervaring in de fleet-, lease- en autoverhuurmarkt. Alle wagens zijn uitgerust met de nodige veiligheidssystemen, motoren die duurzaamheid aan efficiëntie koppelen, vijf deuren en een complete comfortuitrusting zoals parkeerhulp, airconditioning en gps. De zwarte bolides zijn herkenbaar aan het discrete oranje logo van Bolides op het spatbord vooraan.

Gebruikers hoeven geen abonnement van lange duur te nemen maar betalen enkel voor het reële gebruik van de autodeelservice.

Verwant en interessant:

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Meest gelezen in deze regio

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.

Antwerpen
Antwerpen

Van Mossel breidt verder uit

Van Mossel Automotive Groep neemt Citroën-garage Van Thielen in Herselt over. De activiteiten van deze concessie zullen vanaf 20 september… Lees meer