Nieuws Antwerpen Bolides werkt samen met bouwpromotor

Bolides werkt samen met bouwpromotor

Bolides werkt samen met bouwpromotor

autodelen Bouwpromotor Groep JL-Ageres en autodeelservice Bolides gaan samenwerken. In die deal is het gebruik van een deelwagen inbegrepen bij de aankoop van een gezinswoning in het nieuwbouwproject Wonen In De Stad. Deze Antwerpse stadsoase is het resultaat van vernieuwend denken over leven én mobiliteit in de stad. Het project is gelegen op wandelafstand van het Eilandje én van de Grote Markt in de Antwerpse Vekestraat. De eerste bewoners worden verwacht in het najaar van 2016.

Wonen In De Stad mikt op een jonge generatie die heel bewust in de stad wil wonen maar niet langer het bezit van een eigen (tweede) wagen nastreeft. Daarom hebben bouwpromotor Groep JL-Ageres en Bolides een premium deelwagenaanbod uitgewerkt. Elke woning heeft gedurende drie jaar het recht om een Bolides-deelwagen die exclusief ter beschikking staat in de ondergrondse garage, te reserveren en te gebruiken. “De toekomstige kopers zullen de rust van hun nieuwe huis met stadstuin waarderen terwijl ze zich midden in een bruisende wijk bevinden. Dankzij de gemeenschappelijke auto genieten ze volop van individuele mobiliteit, kunnen ze plaatsen bereiken die minder goed bediend zijn door het openbaar vervoer of gewoon hun wekelijkse boodschappen doen. Daarnaast kunnen zij uiteraard ook steeds rekenen op de klassieke Bolides-deelwagens die over de hele stad Antwerpen verspreid zijn” aldus het management van JL-Ageres en Bolides.

De energiezuinige woningen, goed voor een bewoonbare oppervlakte van 115 m² tot 144 m², kosten tussen 299 000 euro en 355 000 euro (exclusief BTW, registratie en notariskosten). De privétuinen zijn grotendeels zuidwest gericht waardoor ze tijdens de zomermaanden kunnen baden in de zon. Marc Vuylsteke van Groep JL over het aanbod: “Een belangrijke meerwaarde van Wonen In De Stad is dat het nieuwbouwproject zeven volwaardige gezinswoningen met 2 of 3 slaapkamers, inclusief individuele mobiliteit omvat.”

“Vele autobezitters gebruiken hun wagen het grootste deel van de dag niet waarvoor hij ontworpen is, nl. om te rijden en niet om geparkeerd te staan. Dit gaat zeker op wanneer we te maken hebben met de tweede wagen binnen een gezin”, verklaart Bart Lizen van Bolides. “Bolides garandeert de bewoners dat ze over een omnium verzekerde, goed uitgeruste en professioneel onderhouden wagen beschikken zonder de vaste kosten of zorgen die dat met zich meebrengt.”

Bolides biedt zijn gebruikers duurzame individuele mobiliteit met comfortabele wagens en dat op basis van een pay-per-use formule. Centraal staat het online gebruikersplatform rond de smartphone waarvoor een eigen applicatie voor iOS en Android werd ontwikkeld en waarmee de auto’s kunnen gereserveerd, gestart en betaald worden.

Geïnteresseerde gebruikers wordt gevraagd om op de website van Bolides een virtuele vlag in hun straat te planten. Bij een densiteit van 40 vlaggen per km², wordt de autodeelservice in de betreffende wijk effectief opgestart. Het systeem werd opgezet door Bart Lizen, de bedenker van Bolides en zijn zakelijke partner Thibaud Dedier..

Bolides richt zich op mensen die bewust kiezen om niet te investeren in wagenbezit maar toch waarde hechten aan individuele en kwalitatieve mobiliteit. Tegen 2018 wil de nieuwe autodeelservice 1000 wagens in beheer hebben. De totale markt voor het autodelen in België wordt geschat op potentieel 110.000 gebruikers ofwel 4400 deelauto’s.

Lizen en Dedier brachten hun expertise rond duurzame conceptontwikkeling samen met een jarenlange ervaring in de fleet-, lease- en autoverhuurmarkt. Alle wagens zijn uitgerust met de nodige veiligheidssystemen, motoren die duurzaamheid aan efficiëntie koppelen, vijf deuren en een complete comfortuitrusting zoals parkeerhulp, airconditioning en gps. De bolides zijn herkenbaar aan het discrete oranje logo van Bolides op het spatbord vooraan.

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming
Personen

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Personen
Gemeente

Meest gelezen in deze regio

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.