Nieuws Antwerpen Boma rondt verbouwingswerken af

Boma rondt verbouwingswerken af

Boma rondt verbouwingswerken af

bomaDe leverancier van schoonmaakproducten Boma heeft zijn geplande verbouwingswerken nagenoeg afgerond. Het Antwerpse bedrijf heeft zijn atelier aan de Noorderlaan in een nieuw jasje gestoken, de kantoren uitgebreid en twee opleidingslokalen erbij gezet. Het gaat om een totaal investeringspakket van 2,5 miljoen euro, zegt zaakvoerder Stijn Wildiers. Om de werken kleur bij te zetten is meteen ook een nieuwe website opgezet.

Boma staat ook vandaag nog voor BOrstels en MAtten. (De associatie met Boma, de worstenfabrikant uit FC De Kampioenen hebben ze bij het bedrijf al honderden keren moeten verwerken en is helemaal niet leuk meer.) Het bedrijfje uit 1974 is vandaag uitgegroeid tot een indrukwekkende distributiegroep die nu tekent voor een omzet van liefst 45 miljoen euro. De onderneming telt zes vestigingen waaronder ook twee in Nederland en één in Luxemburg.

“Wij hebben zo’n 4000 professionele schoonmaakartikelen in huis,” zegt Stijn Wildiers. “Het gaat dan van simpele poetsdoeken tot afvalbakken, stofzuigers, ladders, machines, onderhoudsproducten enz. Die worden in ons Antwerps magazijn van 10.000 vierkante meter razendsnel gescand door onze distributiea-apparatuur en tot bij de klanten gebracht. Wij beschikken met al onze vestigingen samen over 40.000 vierkante meter magazijn.” De klanten van Boma: schoonmaakbedrijven, openbare instellingen, ziekenhuizen, scholen, voedingsbedrijven, ondernemingen enz. Boma garandeert zijn klanten overigens ook een directe service na levering, onderhoud en eventuele herstellingen.

Boma tekent de facto altijd in op openbare aanbestedingen. Die tenders houden immers niet enkel rekening met de prijssetting maar brengen ook elementen als milieuvriendelijkheid en opleidingsfaciliteiten in kaart. “Er worden punten uitgedeeld. Wie finaal het hoogste scoort in alle domeinen haalt de bestelling binnen. Wij mogen ons gelukkig prijzen dat wij effectief geregeld scoren. De overheid tekent vandaag voor nagenoeg 20% van onze globale omzet.”

Boma is destijds opgezet door Frank Wildiers, de vader van Stijn en zijn vennoot Walter Bresseleers. Luc Bresseleers, de neef van Walter leidt het bedrijf nu samen met Stijn Wildiers en Robin De Wolf. Ondertussen is een derde aandeelhouder in het kapitaal ingestapt. Het bedrijf stelt vandaag 150 mensen tewerk.

Enkele jaren terug nam Boma ook een meerderheidsparticipatie in het bedrijf Hospital Logistics uit Aarschot. Het bedrijf garandeert geïntegreerde logistieke oplossingen aan oa. hospitalen. Hospital Logistics is destijds gegroeid uit een spin-off van het UZ Gasthuisberg in Leuven.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.