Nieuws Antwerpen Bonache doet vooral aan projectmanagement

Bonache doet vooral aan projectmanagement

Bonache doet vooral aan projectmanagement

bonacheBonache is als bedrijf gespecialiseerd in projectsourcing. Dit houdt in dat de onderneming zijn eigen mensen op tijdelijke basis detacheert bij klanten als Total, Electrabel of E.On. Het gaat dan vooral om technische profielen die aan projectmanagement kunnen doen. “We draaien onderhand uitstekend”, zegt zaakvoerder Dirk Verbeeck. “Ik denk dat we ook dit jaar weer een groei van 20% zullen neerzetten.”

In crisistijd aarzelen veel bedrijven om mensen aan te werven. Ze geven er de voorkeur aan om tijdelijke contracten af te sluiten. Bonache voelt zich goed in die markt en zet zijn mensen op tijdelijke projecten bij zijn klanten. “Al onze 70 personeelsleden hebben een contract van onbepaalde duur bij Bonache. Ons is het er dus als onderneming om te doen bij onze klanten zoveel mogelijk projecten weg te halen waar we dan onze mensen kunnen op inzetten.”

Dirk Verbeeck kreeg Bonache zo’n twee jaar geleden in eigen handen na een management buy-out. Hij stuurt het bedrijf sindsdien aan en oriënteert zich op een trouw cliënteel. “Ik steek evenwel niet weg dat het vinden van technisch ervaren mensen helemaal niet makkelijk is. We zetten bv. onlangs nog een contract open voor een HR-manager en we kregen 750 reacties binnen en 70 cv’s. Voor ons laatste technisch profiel…. geen enkele reactie.”

Merkwaardig: Bonache heeft nogal wat 50-plussers op zijn payroll. “Die mensen zijn bij de klanten heel erg gegeerd. Vooral dan om hun ervaring. Ze weten dat ze een project in handen van een 50-plusser kunnen laten omdat die makkelijk de weg vindt.”

Met een omzet van 3 miljoen euro heeft Dirk Verbeeck de zaken vandaag goed onder controle. “Ik ben er soms op beducht om niet te snel te groeien. Om niet te vlug een contract aan te nemen. Gewoon omdat ik best weet dat ik niet voldoende snel mensen kan vinden. Kijk eens, als er zo’n nieuw contract in de maak is waarbij je negen maanden lang 15 mensen kunt inzetten moet je toch goed uitkijken.”

Dirk Verbeeck houdt het erbij dat de aanpak van Bonache toch wel heel specifiek is. “Wij zetten alles op de persoonlijke contacten. Niet enkel met de klanten maar ook met de eigen personeelsleden. Kijk eens, ik durf gerust stellen dat ik van al onze 70 personeelsleden vandaag precies weet hoeveel kinderen ze hebben en met wie ze getrouwd zijn. Dat is voor mij een sterk punt. En meteen ook voor Bonache.”

Ondertussen zoekt Bonache technisch aankopers, ingenieurs, werfleiders in de petrochemie, een junior sales manager, een technisch bediende elektriciteit en instrumentatie, een hr manager en een technisch labo manager.

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming
Personen

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Personen
Gemeente

Meest gelezen in deze regio

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.