Nieuws Antwerpen Booms eetcafé aan Rupeldijk maakt schoon schip

Booms eetcafé aan Rupeldijk maakt schoon schip

’t Steencaycken in Boom

Booms eetcafé aan Rupeldijk maakt schoon schip

BOOM – ’t Steencaycken is al jaren een vaste waarde in de Rupelstreek, maar de afgelopen weken onderging het eeuwenoude pand een complete metamorfose. Het interieur kreeg een moderne, industriele look waarbij de authentieke elementen zoals de houten balken, buitenpoort en gietijzeren kachel werden behouden. Ook het maritieme verleden is nog steeds verankerd in dit eetcafé aan de Rupeldijk.

’t Steencaycken zal bij heel wat mensen in de regio ongetwijfeld een belletje doen rinkelen. De bekende Boomse brasserie, temidden van enkele eeuwenoude Boomse steenbakkerijen, is met zijn terras een de Rupeldijk in Boom een geliefkoosde stopplek voor wandelaars en wielertoeristen.

Als onderdeel van de sociale onderneming Vlotter biedt ’t Steencaycken een duurzame werkplek aan mensen die minder kansen hebben op sociale integratie door bijvoorbeeld een mentale of fysische beperking.

Omdat het potentieel van de zaak niet in lijn lag met de uitstraling, drong een complete interieur make-over zich op.

Maritieme knipoog

Met strakke lijnen, bakstenen muren en een trendy mix van zwart staal en warm hout, is ’t Steencaycken erin geslaagd om een industriële look naadloos te laten blenden met authentieke elementen. “Dat het karakteristieke pand uit 1780 vroeger werd gebruikt als controlepost voor aankomende schepen, komt terug in de inrichting die wat doet denken aan het ruim van een schip”, zegt coördinator Jan Vermeulen van Vlotter. “De authentieke, gietijzeren kachel en eeuwenoude poort kregen een upgrade als eyecatcher van ’t Steencaycken.”

Ook in de keuken wordt ingespeeld op de nostalgie. “De traditionele gerechtjes zoals witloof in den oven, stoofvlees met frietjes of vispannetje lijken wel recht uit grootmoeders keuken te komen.”

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Personen
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.