Nieuws Antwerpen Bordspelcafé The Playground trekt weg uit Centraal Station: “Te veel concurrentie van onze andere vestiging in centrum”

Bordspelcafé The Playground trekt weg uit Centraal Station: “Te veel concurrentie van onze andere vestiging in centrum”

Medewerker Arne verhuist mee naar het centrum. Foto Dirk Kerstens

Bordspelcafé The Playground trekt weg uit Centraal Station: “Te veel concurrentie van onze andere vestiging in centrum”

ANTWERPEN – Het bekende bordspelcafé The Playground zal midden juli zijn deuren sluiten in de Pelikaanstraat. Na bijna vijf jaar verlegt eigenaar Mark Van Achter volledig de focus naar de vestiging in de Hoofdkerkstraat. Die doet het zo goed dat steeds minder mensen de weg vinden naar het Centraal Station. Daarnaast wil Van Achter zich meer toespitsen op spelprojecten.

“Na zo’n vierenhalf jaar in het station is het tijd om hier de deur achter ons dicht te slaan. Het was een pop-up locatie en we hadden altijd al het idee op termijn om alles over te hevelen naar onze locatie in het hart van de stad”, vertelt zaakvoerder en eigenaar Mark Van Achter.

Niet rendabel

In 2019, vlak voor het uitbreken van de pandemie, opende Playground een tweede locatie in de Hoofdkerkstraat, nabij het Conscienceplein. “Tijdens corona hielden we beide zaken open, maar we kregen geen vergoeding voor de twee en mochten bovendien weinig doen. Nadien waren bezoekers in de pop-up voorzichtig omdat de afstand daar moeilijk te bewaren is. We bleven open uit liefhebberij, op termijn was dat niet meer rendabel.”

 

Binnenkort organiseert Playground een uitverkoop. Foto Dirk Kerstens

Van Achter is wel enthousiast over de opbrengsten van de tweede vestiging. “Die draait erg goed. Het is een groter pand waar we meer mensen kunnen ontvangen.”

“We proberen ook steeds meer te focussen op spelprojecten. Daarvoor trekken we bijvoorbeeld naar scholen, waar we kinderen vaardigheden aanleren en de kracht van het bordspel verder verspreiden. Playground wil dat mensen meer ervaren dan ze al kenden.”

Wie nog graag eens een spelletje gaat spelen in het Centraal Station, heeft daarvoor nog tijd tot 15 juli.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.