Nieuws Antwerpen Borealis neemt productie-eenheid in Zwijndrecht over

Borealis neemt productie-eenheid in Zwijndrecht over

Borealis neemt productie-eenheid in Zwijndrecht over

borealisHet chemieconcern Borealis neemt alle aandelen over van het bedrijf Speciality Polymers Antwerp in Zwijndrecht. Het koopt daartoe de meerderheidsparticipatie van het Amerikaanse Dupont uit. Borealis had zelf al een minderheidsbelang van 33% in de kunststoffenfabriek. Voor de 119 betrokken werknemers verandert er de facto niets.

Borealis is een toonaangevende producent van polyolefinen, basischemicaliën en meststoffen. Het van oorsprong Fins/Noorse concern wordt sinds enkele jaren aangestuurd door de groep International Petroleum Investment Cy (IPIC)uit Abu Dhabi en het Oostenrijkse OMV. Borealis runt nog verscheidene andere fabrieken in Vlaanderen waaronder een site in Beringen, een complex in Kallo en nog een andere fabriek in Zwijndrecht. Beide productie-eenheden in Zwijndrecht komen nu onder één hoed.

“Ons streven om alle aandelen van Speciality Polymers Antwerp te verwerven, past in onze strategie om
te groeien in specifieke toepassingsgebieden voor onze polyolefinenactiviteiten,” aldus Mark Garrett,
Borealis Chief Executive. “De door Speciality Polymers Antwerp in Zwijndrecht geproduceerde acrylaatcopolymeren
zijn belangrijk voor onze activiteiten op de markt van energie- en infrastructuurtoepassingen, één
van onze belangrijkste markten.”

In Zwijndrecht verandert er de facto niets. “De 119 werknemers van de fabriek worden enkel geconfronteerd met een andere aandeelhoudersstructuur maar we gaan gewoon verder door”, zegt plant manager Nic Van den Bergh. “De fabriek draait ondertussen op volle capaciteit.”

Borealis bestaat dit jaar precies 20 jaar in zijn huidige samenstelling. Met hoofdzetel in Wenen (Oostenrijk) stelt het concern ongeveer 6.400 medewerkers te werk. De groep controleert activiteiten in meer dan 120 landen. In 2013 werd een omzet gerealiseerd van 8,1 miljard euro.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Meest gelezen in deze regio

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.