Nieuws Antwerpen Borsbekenaren schenken meer dan 400 kg voedsel aan minderbedeelden

Borsbekenaren schenken meer dan 400 kg voedsel aan minderbedeelden

Borsbekenaren schenken meer dan 400 kg voedsel aan minderbedeelden

vicky-versavel

De feesten zijn alweer voorbij en velen van ons hebben de afgelopen dagen als vanouds aangezeten aan rijke tafelen.  Maar zoals elk jaar vielen er ook veel mensen buiten de prijzen. Heel wat minderbedeelden konden alleen maar dromen van champagne, kalkoen en andere heerlijkheden waaraan we ons tegoed hebben gedaan. Ook  nu weer zijn heel wat liefdadigheidsorganisaties in actie geschoten om ook de mensen die het minder goed hebben een kerstmaaltijd te bezorgen. Maar ook minder voor de hand liggende bedrijven hebben originele initiatieven genomen.  Zo hebben honderden ‘afslankers’ vorige week een originele eindejaarsactie op poten gezet.

Op 12 dagen tijd zamelden de klanten van het fit- en gezondheidscentrum InfraLigne namelijk 5.966 kilo voedsel in, dat via Poverello op het bord van thuis- en daklozen terecht is gekomen. InfraLigne beheert een keten van fit- en gezondheidscentra. De klanten in regio Borsbeek hoorden bij de meest gulle gevers: zij schonken 432 kilogram voedingswaren.  

“Luxe leidt soms tot overdaad”, stelt Mariet Segers, zaakvoerder van InfraLigne. “Als je te veel voedsel koopt en consumeert, krijg je gewichtsproblemen. Door een deel van hun voedselvoorraad af te staan, helpen mensen de monden van kansarme landgenoten te voeden”. 

Honderden liters frisdrank en ettelijke kilo’s voedsel heeft de organisatie Poverello onder minderbeelden in het hele land verdeeld. De meest genereuze afslankers wonen in het Oost-Vlaamse Sint-Niklaas. “Mensen deponeerden 592 kilogram voedingswaren onder de kerstboom van de studio in Belsele”, zo stelt communicatieverantwoordelijke Vicky Versavel vast.

“We hebben ook een maatschappelijke voorbeeldrol te spelen”, zegt Mariet Segers. “We willen dat de mensen werken aan hun eigen gezondheid. Door het goede doel te steunen en mensen in nood te helpen, krijg je zelf een warm gevoel”.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.