Nieuws Antwerpen Bouwbedrijf Cosimco prospecteert in Marokko

Bouwbedrijf Cosimco prospecteert in Marokko

Bouwbedrijf Cosimco prospecteert in Marokko

cosimcoHet bouwbedrijf Cosimco onderzoekt de marktopportuniteiten in Marokko. Het bedrijf uit Kontich wil verder doorgroeien en wordt als specialist in industriebouw geconfronteerd met een relatief verzadigde Belgische markt. “Wij menen dat er nog kansen liggen op de exportmarkt en we gaan effectief na of Marokko daarbij mogelijkheden biedt,” zegt gedelegeerd bestuurder Patrick Dua.

Cosimco heeft een sterke reputatie op het vlak van industriebouw. De onderneming richtte zowat in het hele land fabrieksgebouwen, magazijnen, utiliteitsgebouwen, kantoorcomplexen en hallen op. De industriële bouwkundige werken werden afgewerkt onder hoge kwaliteitsnormen. Cosimco bouwde oa. voor Hessenatie Logistics in Boom en Bornem en voor Flexpack in Puurs. De markt dreigt in de komende jaren evenwel vast te lopen. Cosimco behoort tot de Groep Willemen uit Mechelen. Het bedrijf stelt 110 mensen tewerk. Bij Willemen kreeg Cosimco in dit opzicht groen licht om de verdere groei onder meer ook in het buitenland te zoeken.

“We zijn ondertussen echter nog maar aan een voorbereidende fase toe,” zegt Patrick Dua. “We doen aan prospecties. We zijn dus nog lang niet aan orders toe. Maar we gaan effectief door op die lijn. In de komende maanden kunnen we allicht enkele medewerkers uitsturen naar Rabat om na te gaan hoe de zaken heel concreet liggen.”

Cosimco draait ondertussen vrij goed. Het omzetcijfer is in 2012 weliswaar met 18% gedaald tot 35 miljoen euro doch dat had veeleer te maken met vertragingen en annulaties. “Zoals de zaken nu liggen zullen we dit jaar met 43 tot 45 miljoen euro opnieuw het niveau van 2012 kunnen halen,” zegt Dua.

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming
Personen

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Personen
Gemeente

Meest gelezen in deze regio

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.