Nieuws Antwerpen Bouwbedrijf Juri zoekt bijkomend personeel

Bouwbedrijf Juri zoekt bijkomend personeel

Bouwbedrijf Juri zoekt bijkomend personeel

joeri de bockHet bouwbedrijf Juri is dringend op zoek naar een hele ploeg arbeiders. Het gaat dan zowel om metsers, bekisters, een loodgieter, een dakdekker, een torenkraanbestuurder, ploegbazen, een meestergast, een hoofdmagazijnier enz. “We moeten onze ploegen versterken”, zegt manager Joeri Gantois. Her bedrijf uit Zele behoort met een omzet van pakweg 30 miljoen euro tot de snelst groeiende bouwondernemingen van het land.

Juri staat voor Julien De Bock en zijn echtgenote Rita. Julien De Bock zette zijn bedrijf in 1985 op met… één metser. Vandaag staan er 120 man op de payroll. Bij de onderaannemers zijn nog eens 250 man aan het werk. De onderneming loopt als een trein. “Wij bouwen verscheidene rusthuizen, we zijn aan de slag voor Ontex, werken voor Bruggeman enz. Wij zijn gespecialiseerd in bedrijfsgebouwen voor oa. de voedingssector, de farma en de medische sector. Wij bouwen appartementsblokken en sportcomplexen. Wij werken in dit opzicht oa. met architectonisch beton, wij doen aan prefab, we zetten staalconstructies op, zorgen voor de schrijnwerkerij, de loodgieterij en de dakdekking.”

“Neen, wij merken rechtstreeks helemaal niets van de crisis. Onrechtstreeks uiteraard wél. Dan gaat het om faillissementen bij onze onderaannemers bv. Wij voelen heus wel dat er effectief iets aan de hand is maar we proberen ons daar veraf te houden. Door oa. een heel voorzichtig financieel beleid; weet je dat wij als Juri nog nooit een lening uitgeschreven hebben?”

Het orderboek van Juri zit zeker nog vol tot eind dit jaar. Vandaar de inspanningen om voldoende bijkomend personeel aan te werven. “De bouwsector is een raar beest”, zegt Joerie Gantois. “Er is nogal wat verloop. Het komt erop aan om de gelederen bijeen te houden. Vandaar dat wij actief op zoek gaan naar nieuwe werknemers.”

Juri is nog altijd een familiebedrijf. Ondertussen zijn drie kinderen en hun respectievelijke echtgenotes mee aan de slag in de onderneming.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Gemeente

Meest gelezen in deze regio

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.

Antwerpen
Antwerpen

Van Mossel breidt verder uit

Van Mossel Automotive Groep neemt Citroën-garage Van Thielen in Herselt over. De activiteiten van deze concessie zullen vanaf 20 september… Lees meer