Nieuws Antwerpen Bouwbedrijf Mourik zet in op hightech-helm

Bouwbedrijf Mourik zet in op hightech-helm

Bouwbedrijf Mourik zet in op hightech-helm

Bouwbedrijf Mourik maakt sinds kort gebruik van een spraakgestuurde camerahelm. Die maakt rechtstreeks contact met collega’s op kantoor mogelijk. Dankzij het nieuwe toestel kunnen verschillende collega’s en zelfs klanten live meekijken met de inspecteur, projectleider of operator die zich ter plekke bevindt.

Het Antwerpse Mourik introduceerde in zijn afdeling industriële reiniging een spraakgestuurde camerahelm. Hiermee kan de werknemer ten alle tijden de handen vrij houden om het inspectie- en onderhoudswerk te verrichten. Via een schermpje dat vlak voor het oog van de gebruiker hangt, kan hij ook instructieplannen of andere gegevens opvragen.

“Ook klanten kunnen rechtstreeks de situatie mee volgen wanneer een van onze medewerkers enkele meters diep in een tank afdaalt”, vertelt operations development-manager Dag Van Bruwaene, die samen met projectleider Kristof Roelandt het toestel bij Mourik introduceerde. “Het spaart heel veel tijd uit en vermijdt onnodige verplaatsingen. Het is perfect mogelijk dat één iemand ter plekke gaat terwijl drie collega’s op drie verschillende plaatsen hem assisteren.”

De coronacrisis bespoedigt dus ook technologische innovatie in de industriële- en bouwsector. Mourik wil op termijn meer helmen aanschaffen om ze op meerdere plaatsen en diensten in te zetten.

Reageer op dit bericht

Reacties

Feline V. 2021-08-03 16:30:42

Wie is de leverancier van de helmen?

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.