Nieuws Bouwdromen zonder zorgen realiseren? Maak kennis met de 5 fases van bouwen in bouwteam

Bouwdromen zonder zorgen realiseren? Maak kennis met de 5 fases van bouwen in bouwteam

Bouwdromen zonder zorgen realiseren? Maak kennis met de 5 fases van bouwen in bouwteam

Het bouwen van een bedrijfsgebouw kan heel wat kopzorgen met zich meebrengen. Daarom kiest bouwbedrijf Mathieu Gijbels doelbewust om te bouwen in bouwteam. Op die manier zijn alle partijen zoals de klant en architect van aan het begin betrokken bij het project. Via een 5-fasenplan wordt alles tot in de puntjes voorbereid en kan het project gerealiseerd worden binnen de vooropgestelde timing en budget. Soprema en Horeca Van Zon kunnen erover meespreken.

De kracht van voorbereiding en samenwerking

Alles start met de programmafase waarin een algemeen masterplan en een financieel plan wordt opgesteld. Hier heeft de klant nog alle controle over het project zonder ook maar iets uit te geven. Het bouwteam wordt samengesteld en het schetsontwerp opgemaakt aan de hand van vooropgestelde ontwerpeisen. In de voorontwerpfase zorgt de architect voor de opmaak van de voorontwerpplannen, vindt er een bodemonderzoek plaats en wordt alles opgemeten en geïnventariseerd.

Uitgebreide voorbereiding, snelle uitvoering

Tijdens de definitieve ontwerpfase wordt een 3D-model uitgetekend en neemt het bouwteam de finale beslissingen. Architecturale en technische voorontwerpen worden gefinaliseerd tot definitieve ontwerpen waarmee de bouwvergunning kan worden ingediend. Na goedkeuring wordt het virtuele bouwproces afgerond en de finale kostprijs van het gebouw bepaald. Dankzij de uitvoerige voorbereiding moeten er in de uitvoeringsfase verder geen beslissingen meer genomen worden en zijn er geen discussies meer over het budget, waardoor alle bouwzorgen bij Mathieu Gijbels liggen.

Het plan is nu uitgevoerd en het project gerealiseerd, maar Mathieu Gijbels wil graag een levenslange relatie aangaan met zijn klanten. Daarom volgt er nog een laatste exploitatiefase waarin een garantieperiode wordt aangeboden en het gebouw in perfecte conditie wordt gehouden dankzij de Service & Onderhoud-dienst.

“Hoe verder we evolueren in het project, hoe meer beslissingen we nemen. Maar we doen het wel telkens in volle transparantie voor klant en architect, zodat we het budget en planning, zoals overeengekomen, kunnen blijven respecteren” ”, vertelt David Leroy, commercieel directeur bij Mathieu Gijbels.

Focus op het ontzorgen

Voor de bouw van zijn nieuwe hoofdkantoor ging Soprema in zee met Mathieu Gijbels. “Als bouwheer is het een hele geruststelling dat je kan vertrouwen op een team dat zoveel kennis en expertise bezit maar die ook nog eens rekening houdt met het budgettaire plaatje. Wij kloppen zeker opnieuw aan bij Mathieu Gijbels”, aldus Guido Verschueren, Product Specialist bij Soprema. Hun volledige verhaal vind je hier.

Ook Horeca Van Zon is één van de vele tevreden klanten. Hun ervaring rond bouwen in bouwteam lees je hier.

Mathieu Gijbels neemt alle bouwzorgen over van ondernemers. Van bedrijfs- en kantoorbouw over service en onderhoud tot projectontwikkelingsbegeleiding.

Reageer op dit bericht

Onderneming
Onderneming

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.