Nieuws Antwerpen Bouwonderneming Vooruitzicht focust voortaan op projecten

Bouwonderneming Vooruitzicht focust voortaan op projecten

Bouwonderneming Vooruitzicht focust voortaan op projecten

regattaDe Bouwonderneming Vooruitzicht heeft haar focus volledig afgesteld op projectontwikkeling. Met Regatta op de Antwerpse Linkeroever wordt onderhand een van de grootste projecten in Vlaanderen afgewerkt. Eind dit jaar zullen reeds 300 wooneenheden verkocht zijn. “We hebben een vliegende start genomen,” zegt gedelegeerd bestuurder Luc Van Maercke.

In een doelgerichte herstructurering van het bedrijf is de afdeling ruwbouw van de Bouwonderneming Vooruitzicht enkele tijd geleden doorgeschoven naar de bouwonderneming Van Laere. Dat heeft intern voor nogal wat bewegingen gezorgd. “Maar die samenwerking met Van Laere loopt nu uitstekend”, zegt Luc Van Maercke. “Wij kunnen ons als projectontwikkelaar nu volledig toespitsen op de eigenlijke uittekening van projecten, de afwerking ervan, het interieur en de schrijnwerkerij.”

Met een omzet van 34 miljoen euro en een positief bedrijfsresultaat van 1,8 miljoen euro heeft Vooruitzicht ondanks die herschikkingen verleden jaar toch uitstekend gepresteerd. De geconsolideerde jaarrekening over 2012 mag best gezien worden. “Onze kostenstructuur is helemaal hertekend. We gaan volgens mij in dit aflopende boekjaar en in 2014 zelfs nog beter presteren.”

Dit neemt niet weg dat de raad van bestuur zich zorgen blijft maken over de telkens weer erg lange duur van de onderhandelingen met de administratieve overheden bij de voorlegging van een nieuw project. Dat is nu ook weer het geval bij het nieuwe project Eksterlaer in Deurne. “We kunnen onderhand wél de wegeniswerken opstarten,” zegt Luc Van Maercke “maar het blijft toch allemaal een lange lijdensweg.”

Op Linkeroever is het project Regatta ondertussen op volle snelheid gekomen. De start leek moeizaam maar ondertussen zijn al meer dan 300 wooneenheden verkocht. Het moeten er finaal zo’n 1550 worden, 450 woningen en 1100 appartementen. Er komt ook een school en een rust- en verzorgingstehuis met annex sericeflats.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Gemeente

Meest gelezen in deze regio

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.

Antwerpen
Antwerpen

Van Mossel breidt verder uit

Van Mossel Automotive Groep neemt Citroën-garage Van Thielen in Herselt over. De activiteiten van deze concessie zullen vanaf 20 september… Lees meer