Nieuws Antwerpen Bouwonderneming Vooruitzicht presteert sterk

Bouwonderneming Vooruitzicht presteert sterk

Bouwonderneming Vooruitzicht presteert sterk

regattatjeDe Bouwonderneming Vooruitzicht heeft een sterk boekjaar 2014 achter de rug. In een vrij moeilijke economische omgeving is het bedrijf er niettemin toch in geslaagd om de detailverkoop met 56% op te voeren. “Een en ander zal op termijn ook tot een verhoging van de omzet leiden”, merkt de raad van bestuur aan in zijn commentaar bij de jaarrekening. “Dit in functie van de oplevering van de gerealiseerde projecten.”

De Bouwonderneming Vooruitzicht zet vanuit de Leopold de Waelplaats duidelijk haar stempel op de ontwikkelingen in de Antwerpse vastgoedmarkt. Niet in het minst met het indrukwekkende project Regatta op Linkeroever, een van de grootste in Vlaanderen.  Het bedrijf wordt aangestuurd door gedelegeerd bestuurder Luc Van Maercke en voorzitter Jean-François Van Hecke.

Tijdens het boekjaar 2014 werd de expansie onverminderd verder gezet. Met een omzet van 23 miljoen euro lagen de cijfers weliswaar een flink stuk lager dan de 28 miljoen van 2013 maar dat heeft alles te maken met de gerealiseerde opleveringen van projecten. Op die gedaalde omzet werd overigens een gestegen nettowinst geboekt van 404.407 euro. De bedrijfswinst steeg van 53.440 euro naar 246.899 euro.

In een doelgerichte herstructurering van het bedrijf is de afdeling ruwbouw van de Bouwonderneming Vooruitzicht enkele tijd geleden doorgeschoven naar de bouwonderneming Van Laere uit Burcht. Dat heeft intern voor nogal wat bewegingen gezorgd. De samenwerking met Van Laere loopt onder hand vlot. Vooruitzicht kan zich  nu als projectontwikkelaar volledig toespitsen  op de eigenlijke uittekening van projecten, de afwerking ervan, het interieur en de schrijnwerkerij.

Bij Vooruitzicht werken 44 mensen.

 

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Meest gelezen in deze regio

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.