Nieuws Antwerpen BP bestudeert toekomst vestiging in Hoboken

BP bestudeert toekomst vestiging in Hoboken

BP bestudeert toekomst vestiging in Hoboken

bpHet olieconcern BP bestudeert de toekomst van de vestiging BP Lubricants Supply Chain in Hoboken. Het bedrijf zou dringend aan modernisering toe zijn doch het management betwijfelt of de groep wel de nodige 20 miljoen euro wil op tafel leggen.

BP nam de vestiging van het vroegere Burmah-Castrol aan de Benzineweg in Hoboken over in het jaar 2000. Het bedrijf dateert uit de jaren zestig. Er worden vandaag vooral smeeroliën voor bulklevering aan de scheepvaart geproduceerd. Het bedrijf beschikt daartoe over een ponton op de Schelde. Er werken zo’n 30 arbeiders en 30 bedienden.

Niet enkel de dringende modernisering stelt problemen voor de fabriek in Hoboken. Door het overaanbod aan olieproducten is de vraag naar de smeeroliën ook flink gedaald. De afname uit Hoboken is er nagenoeg door gehalveerd.

Directeur Jürgen Windels heeft in afwachting van meer duidelijkheid alvast in het kader van de wet-Renault de procedure tot een eventuele sluiting op gang gezet en collectief ontslag aangekondigd voor de 60 werknemers. Ondertussen zal ook uitgekeken worden naar alternatieven voor de bedreigde jobs. Een aantal mensen zou bv. aan de slag kunnen in de installaties van BP in Geel.

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming
Personen

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Gemeente

Meest gelezen in deze regio

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.