Nieuws Antwerpen BP Iraq wordt aangestuurd vanuit Berchem

BP Iraq wordt aangestuurd vanuit Berchem

BP Iraq wordt aangestuurd vanuit Berchem

bpBP Iraq is een van de grootste bedrijven van Antwerpen. Althans op papier. De Iraakse dochterneming van het Britse olieconcern heeft immers zijn hoofdzetel aan de Uitbreidingsstraat in Berchem. BP Iraq deponeerde er zijn resultatenrekening met een omzet van liefst 1,455 miljard dollar.

De fiscale uitwijkmogelijkheden van België hebben er een multi als BP toe aangezet om zijn Iraakse dochteronderenming BP Iraq in Berchem te vestigen. De onderneming heeft er zijn boekjaar 2013 netjes becijferd en een bedrijfsresultaat van 155 miljoen dollar gedeclareerd. Er was een winst van 156 miljoen dollar.

De resultatenrekening werd geauditeerd door een Antwerpse vestiging van het accountancybedrijf Ernst & Young uit Borgerhout. De analist merkt er aan dat de toekomstperspectieven van de raffinage-installaties in Basrah gehypothekeerd blijven door de “vrij verouderde staat van de fabriek en de specifieke risico’s die verbonden zijn aan de situatie in het land.”

BP Iraq heeft in dit opzicht hoe dan ook steile ambities en heeft plannen uitgewerkt om te investeren in de site.

De resultaten van BP Iraq worden uiteraard geconsolideerd met die van de groep. Het olieveld van Basrah draait vandaag op een geïnstalleerde productie van nagenoeg 1 miljoen vaten.

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Gemeente

Meest gelezen in deze regio

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.