Nieuws Antwerpen Brady centraliseert activiteiten in Zele

Brady centraliseert activiteiten in Zele

Brady centraliseert activiteiten in Zele

bradyBrady trekt een aantal activiteiten uit verschillende Europese landen bijeen in Zele. Daartoe is onlangs een nieuw magazijn gebouwd. Ook werden 50 extra werknemers in dienst genomen. Brady produceert en commercialiseert oplossingen die moeten bijdragen tot meer veiligheid, identificaties en productiviteit. Het gaat dan niet enkel om labels, etiketten en pictogrammen maar ook om software, printers en scanners.

Wij hebben duizenden verschillende producten maar ook duizenden verschillende klanten, zegt operations director voor Europa, Bart Wauterickx. “Brady staat voor heel uiteenlopende activiteiten maar oriĆ«nteert zich vooral op signalisatie en identificatie. Pictogrammen op pijpleidingen bv., barcodes op afgeleverde producten, gespecialiseerde software voor scanners. Wij kunnen flexo printen of digitaal aanleveren. Een en ander vraagt hoge kwalificatievereisten van ons ingezet personeel. Maar het gaat ons in dit opzicht vooral om motivatie en inzet. Daarom kunnen we effectief ook heel wat laaggeschoolden aan het werk zetten.”

Brady is als Amerikaans bedrijf ondertussen 100 jaar oud en heeft een heel internationaal netwerk uitgebouwd. Merkwaardig toch hoe BelgiĆ« en Zele in dit opzicht aangezocht zijn om optimale rentababiliteit te garanderen. “Het gaat effectief niet altijd alleen om de loonkosten. Er spelen ook andere factoren mee. Logistiek bv. Maar ook engagement van de kant van het personeel.” In Zele worden zo’n 300 personeelsleden tewerkgesteld. In een nieuw gebouwd magazijn vonden onlangs 50 extra mensen werk.

Het bedrijf uit Milwaukee tekende verleden jaar voor een omzet van zo’n 1,2 miljard dollar. De omzetcijfers uit Zele worden niet vrijgegeven. “Ze zijn ook niet relevant. Er worden immers ook heel wat intercompany transacties geboekt.”

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Gemeente

Meest gelezen in deze regio

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.